Η Uber ξεκινά νέα υπηρεσία με ανταλλαγή ποδηλάτων στην Ευρώπη

Η Uber ξεκινά νέα υπηρεσία με ανταλλαγή ποδηλάτων στην Ευρώπη Facebook Twitter
0

Η Uber λανσάρει μια online υπηρεσία ανταλλαγών ποδηλάτων ως μέρος των προσπαθειών για την αποκατάσταση της σχέσης της με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

H νέα υπηρεσία ξεκινά στη Γερμανία, αλλά αναμένεται να επεκταθεί και αλλού.

Η Uber δέχτηκε πόλεμο από τα συνδικάτα ταξί και τελικά μερικές από τις υπηρεσίες της έπαψαν στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και το Βέλγιο.

Γερμανοί οδηγοί ταξί κρατούσαν πανό που έγραφαν "Uber go home" έξω από το συνεδριακό κέντρο, όπου ο Dara Khosrowshahi, διευθύνων σύμβουλος της Uber, παρουσίασε το πρόγραμμα «Jump» στο Βερολίνο την Τετάρτη.

Ο Khosrowshahi είπε ότι η Uber ελπίζει να επαναφέρει τη σχέση του με τους γερμανούς νομοθέτες.

«Είχαμε ένα πολύ κακό ξεκίνημα στη Γερμανία», είπε, φτάνοντας στη σκηνή με ένα από τα κόκκινα ποδήλατα. «Είμαστε εδώ για να προσπαθήσουμε ξανά». «Θέλουμε να συνεργαστούμε με τις τοπικές κυβερνήσεις και τις πόλεις και να κάνουμε το πρότυπο έργο μας». είπε.

Στη Γερμανία, η Uber δραστηριοποιείται μόνο στο Βερολίνο και στο Μόναχο.

Η νέα υπηρεσία πρόκειται να ξεκινήσει στο Βερολίνο μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και θα ξεκινήσει σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις κατά το επόμενο έτος. Λειτουργεί ήδη στο Σαν Φρανσίσκο και την Ουάσινγκτον.

Ο Khosrowshahi δήλωσε ότι πιστεύει ότι η Uber θα μπορούσε να βοηθήσει τη Γερμανία να αντιμετωπίσει μερικές από τις σημαντικότερες προκλήσεις της στον τομέα των μεταφορών, όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, η συμφόρηση και η αναζήτηση οικονομικά αποδοτικότερων λύσεων μετακίνησης.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η Uber στο Βερολίνο είναι η εξεύρεση χώρου για τα ποδήλατά της, αφού ορισμένες επιχειρήσεις από την Κίνα και τις ΗΠΑ μπήκαν στην αγορά το τελευταίο έτος, ανταγωνιζόμενες τις υπάρχουσες τοπικές πρωτοβουλίες.

Οι αρχές αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν το πού να τοποθετήσουν τα ποδήλατα, πολλά από τα οποία έχουν γεμίσει τα πεζοδρόμια ή ρίχνονται σε ποτάμια και θάμνους.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM