Οι Anonymous έσπασαν τους κωδικούς της ισπανικής αστυνομίας, δίνοντας στη δημοσιότητα μια λίστα με ονοματεπώνυμα αξιωματικών και των προσωπικών τους στοιχείων, αφού πρώτα είχαν βεβαιωθεί ότι επρόκειτο για μέλη της ομάδας αντιμετώπισης ταραχών, γνωστής ως Ταξιαρχία Mobil (Brimo).

 

Οι χακτιβιστές προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια ως αντίποινα για τον ξυλοδαρμό από τα ΜΑΤ 13χρονου σε διαδήλωση στην Tarragona, την ημέρα της γενικής απεργίας στην Ισπανία.  

 

Η αστυνομία λέει πάντως, ότι η λίστα που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, έχει και πολλά από τα στελέχη που δεν είναι πλέον μέλη της ομάδας αυτής, ή που δεν υπήρξαν ποτέ.

 

Παρόλα αυτά, την περασμένη εβδομάδα η διοίκηση της αστυνομίας κάλεσε τους πληγέντες από την διαδικτυακή επίθεση προκειμένου να τους καθησυχάσει και να τους ενημερώσει για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αποφύγουν τέτοιες επιθέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον ένας αστυνομικός έχει δεχτεί απειλητικά τηλεφωνήματα.

 

Οι Anonymous, εκτός των στοιχείων που ανέβασαν στο διαδίκτυο, κριτίκαραν και δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Felip Puig, οποίος είχε αρνηθεί ότι έγινε χρήση πλαστικών σφαιρών για την αντιμετώπιση των διαδηλωτών:  «Είναι αστείο ότι ο κύριος Puig στην εποχή της πληροφορίας, με χιλιάδες κάμερες καταγραφής για ό, τι συμβαίνει, αρνείται ότι ρίχτηκαν σφαίρες από καουτσούκ εναντίον του λαού", ανέφερε η ανάρτηση.