Ο Κιμ διαβεβαιώνει τη Ρωσία για την προσήλωση του στον πυρηνικό αφοπλισμό

Ο Κιμ διαβεβαιώνει τη Ρωσία για την προσήλωση του στον πυρηνικό αφοπλισμό Facebook Twitter
EPA
0

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν διαβεβαίωσε τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ ότι είναι προσηλωμένος στην αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, κατά τη χθεσινή συνάντηση των δύο ανδρών στην Πιονγιάνγκ.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας ελπίζει ότι τα ζητήματα των σχέσεων με τις ΗΠΑ και της αποπυρηνικοποίησης της χερσονήσου «θα επιλυθούν σταδιακά» και αποτελεσματικά.


Από την πλευρά του, ο Λαβρόφ τάχθηκε κατά των πολύ υψηλών προσδοκιών από τη διεθνή κοινότητα, προτρέποντας όλα εμπλεκόμενα τα μέρη «να μην τα απαιτήσουν όλα, αμέσως».


Η επίσκεψη του Λαβρόφ στη Βόρεια Κορέα έγινε ταυτόχρονα με μια συνάντηση στη Νέα Υόρκη ανάμεσα στον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο κι έναν βορειοκορεάτη απεσταλμένο, τον στρατηγό Κιμ Γιονγκ Τσολ, με σκοπό να προετοιμαστεί η ιστορική σύνοδος κορυφής των Κιμ Γιονγκ Ουν και Ντόναλντ Τραμπ.


Μένει να οριστεί η ημερήσια διάταξη της συνόδου κορυφής, που προγραμματίζεται να γίνει στη Σιγκαπούρη τη 12η Ιουνίου.

Το βασικό πρόσκομμα είναι πιθανόν η διαφορετική σημασία που δίνει η κάθε πλευρά στον όρο «αποπυρηνικοποίηση»: αμφότερα τα μέρη τάσσονται υπέρ αυτής, αλλά το καθένα δίνει διαφορετικό ορισμό και δεν έχουν μπορέσει μέχρι τώρα να καταλήξουν σε συμφωνία για το περιεχόμενό του.


Η Ουάσινγκτον αξιώνει η Πιονγιάνγκ να προχωρήσει άμεσα στην καταστροφή όλων των πυρηνικών όπλων της και αυτό να γίνει με επαληθεύσιμο τρόπο, πριν από οποιαδήποτε ελάφρυνση των οικονομικών κυρώσεων που πλήττουν τη Βόρεια Κορέα.

Από την πλευρά της η Βόρεια Κορέα δεν έχει πρόθεση να εγκαταλείψει το μόνο στην πραγματικότητα μέσο αποτροπής που διαθέτει χωρίς να λάβει εγγυήσεις από τις ΗΠΑ ότι δεν θα επιδιώξουν να ανατρέψουν το καθεστώς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ