Η Τουρκία σκέφτεται να αγοράσει ρωσικά μαχητικά αν οι ΗΠΑ αναστείλουν την παράδοση των F-35

Η Τουρκία σκέφτεται να αγοράσει ρωσικά μαχητικά αν οι ΗΠΑ αναστείλουν την παράδοση των F-35 Facebook Twitter
EPA
1

Η Άγκυρα εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει ρωσικά μαχητικά Su-57 αν οι ΗΠΑ αναστείλουν, όπως απειλούν, την παράδοση των αμερικανικών F-35, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak. 

Εδώ και μήνες, οι ΗΠΑ πιέζουν την Τουρκία να ακυρώσει την παραγγελία των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400, απειλώντας με «πάγωμα» της παράδοσης των αμερικανικών μαχητικών F-35 που θα αγόραζε η γειτονική χώρα. 

Με αυτό τον τρόπο η Ουάσιγκτον προσπαθεί να στρέψει τον Ερντογάν στην αγορά αμερικανικών Patriot που, σε αντίθεση με τους S-400, είναι συμβατοί με τα νατοϊκά συστήματα. 

Όμως σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατά την επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Τουρκία, τον Απρίλιο, οι δύο πλευρές συζήτησαν και το ενδεχόμενο αγοράς ρωσικών μαχητικών και όσο ο καιρός περνά, «η πλάστιγγα γέρνει» ευνοϊκά προς το μέρος του Κρεμλίνου. 

Την Παρασκευή ο Πούτιν επέκρινε εκ νέου τις πιέσεις των ΗΠΑ προς την Τουρκία για να αποχωρήσει από τη διμερή συμφωνία του Δεκεμβρίου.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια