Βρετανός χάλασε το αλεξίπτωτο της γυναίκας του για να τη σκοτώσει

Βρετανός χάλασε το αλεξίπτωτο της γυναίκας του για να τη σκοτώσει Facebook Twitter
3

Ένοχος κρίθηκε σήμερα, από δικαστήριο του Γουίντσεστερ, ένας λοχίας του βρετανικού στρατού που το 2015 επιχείρησε να δολοφονήσει τη σύζυγό του, αφαιρώντας απαραίτητα εξαρτήματα από το αλεξίπτωτό της ώστε να μην ανοίξει κατά την πτώση. 

Μάλιστα μία εβδομάδα πριν από αυτή την απόπειρα ανθρωποκτονίας, ο 38χρονος Έμιλ Σίλιερς είχε «πειράξει» και την κουζίνα γκαζιού στο σπίτι της οικογένειας, με την ελπίδα ότι η γυναίκα του θα την άναβε και θα σκοτωνόταν από την έκρηξη.

Το ζευγάρι έχει δύο παιδιά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Σίλιερς ήθελε να σκοτώσει τη σύζυγό του για να εισπράξει τα χρήματα από την ασφάλεια ζωής, ώστε να ξεκινήσει μια νέα ζωή με την ερωμένη του.

Τον Απρίλιο του 2015, η Βικτώρια Σίλιες είχε τελικά βουτήξει στο κενό από ύψος 1.200 μέτρων, πέφτοντας σε ένα πρόσφατα εκχερσωμένο χωράφι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στην σπονδυλική της στήλη, χωρίς ωστόσο να σκοτωθεί, χάρη στο εφεδρικό αλεξίπτωτο που άνοιξε την τελευταία στιγμή. 

Όπως αποκαλύφθηκε στο δικαστήριο, ο ένοχος γνώριζε ότι η σύζυγός του σχεδίαζε να πραγματοποιήσει πτώση με αλεξίπτωτο και κατέστρεψε σκόπιμα στο αλεξίπτωτό της. 

«Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Έμιλ Σίλιερς είχε τα κίνητρα και τις ευκαιρίες να διαπράξει αυτές τις προμελετημένες απόπειρες δολοφονίας» επισήμανε η εισαγγελέας Αμάντα Σάβετζ.

Η ποινή του 38χρονου Έμιλ Σίλιερς θα ανακοινωθεί σύντομα.


Με πληροφορίες από Guardian και Reuters

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια