«Συγγνώμη. Δεν είμαι ρατσιστής», λέει τώρα ο δικηγόρος που κατεγράφη να καθυβρίζει ισπανόφωνους σε εστιατόριο στη Νέα Υόρκη

«Συγγνώμη. Δεν είμαι ρατσιστής», λέει τώρα ο δικηγόρος που κατεγράφη να καθυβρίζει ισπανόφωνους σε εστιατόριο στη Νέα Υόρκη Facebook Twitter
1

Ο δικηγόρος Aaron Schlossberg, ο οποίος προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων μετά το ρατσιστικό του ξέσπασμα εναντίον εργαζομένων που μιλούσαν ισπανικά σε ένα εστιατόριο στο Μανχάταν, σχολίασε τελικά την έκρηξη του.

Ο Schlossberg ζήτησε συγγνώμη από τους ανθρώπους που προσέβαλλε και δήλωσε ότι μετακόμισε στη Νέα Υόρκη «λόγω της αξιοσημείωτης ποικιλομορφίας που προσφέρει αυτή η θαυμάσια πόλη».

Στην «απολογία» του σημειώνει πως το ξέσπασμά του δεν εξέφραζε το ποιος πραγματικά είναι και ζητά συγγνώμη για τη συμπεριφορά του.

Όμως πολλοί δεν έχουν πειστεί από την συγγνώμη του καθώς αφενός έρχεται πολύ αργά και αφετέρου φέρεται να προκλήθηκε καθώς εναντίον του γιγαντώνονταν το κύμα αντιδράσεων.

Ομάδες διαδηλωτών πραγματοποίησαν ένα «λατινοαμερικανικό πάρτι» έξω από το σπίτι του Schlossberg το βράδυ της Παρασκευής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η απολογία του Schlossberg έρχεται επίσης μια εβδομάδα μετά το βίντεο το οποίο προκάλεσε μπαράζ αρνητικών σχολίων στο Yelp για τη δικηγορική του εταιρεία και πολυάριθμες καταγγελίες εναντίον του από εκλεγμένους υπαλλήλους στο δικαστικό σύστημα της Νέας Υόρκης.

Μετά τη δημοσιοποίηση του επίμαχου βίντεο αποκαλύφθηκε πως ο 42χρονος είχε και στο παρελθόν επιδείξει προβληματική συμπεριφορά. Σε έναν αγώνα το 2009 έχει καταγραφεί να καθυβρίζει μια αστυνομικό ενώ σε ένα άλλο βίντεο διακρίνεται να επιτίθεται λεκτικά σε έναν μαύρο πολίτη στο δρόμο.

Την περασμένη Τρίτη, ο δικηγόρος άρχισε να φωνάζει σε ισπανόφωνους εργαζόμενους στο Fresh Kitchen στη λεωφόρο Madison κοντά στην East 39th Street.

Το βίντεο τον δείχνει ότι απειλεί πως θα καλέσει τους αξιωματικούς μετανάστευσης να πετάξουν έξω από τη χώρα του όσους μιλούν ισπανικά.«Εδώ είναι Αμερική!» φώναζε μέσα στο κατάστημα.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Καραρατσιστής του κερατά είναι, και ενδεχομένως ολίγον τι κούκου, όπως επιβεβαιώνεται κι από το παρακάτω βίντεο:https://www.youtube.com/watch?v=y3jXyq6B2i4+https://www.youtube.com/watch?v=fLYhFcWdRRE...για όσους δεν το δουν μία σύντομη περιγραφή:ο Aaron Schlossberg (θύτης), πριν δύο χρόνια, είχε καταγραφεί να πέφτει κυριολεκτικά -κι εντελώς απρόκλητα- πάνω σε έναν άλλο τύπο στον δρόμο (Willie Morris), ο οποίος περπατούσε ωραία και καλά με μία φίλη του στην άκρη του πεζοδρομίου, minding his own bussiness. Ο Aaron βρίζει χυδαία (*) τον εντελώς έκπληκτο Willie, που όλη την ώρα νομίζει ότι κάποιος του κάνει μία κακόγουστη πλάκα (δεν μπορεί καν να το πιστέψει, είναι άλλωστε λευκός, Αμερικανός born and bred), ο οποίος δεν δίνει συνέχεια στο περιστατικό εκείνη την στιγμή.(*) To παραλήρημά του Aaron, έχει ως εξής: "Από ποια χώρα είσαι; Θα καλέσω την αστυνομία. Δεν μπορείς να πέφτεις πάνω μου. Εγώ είμαι πολίτης εδώ, εσύ όχι. Είσαι ένας άσχημος γαμημένος ξένος. Α γαμήσου!"