Εκατοντάδες άτομα δηλητηριάστηκαν από τοξικά μανιτάρια στο Ιράν - Τουλάχιστον 11 νεκροί

Εκατοντάδες άτομα δηλητηριάστηκαν από τοξικά μανιτάρια στο Ιράν - Τουλάχιστον 11 νεκροί Facebook Twitter
Wikimedia Commons/H. Krisp
0

Περισσότερα από 800 άτομα έχουν δηλητηριαστεί από τοξικά άγρια μανιτάρια σε 10 επαρχίες του Ιράν. Τουλάχιστον 11 έχουν χάσει τη ζωή τους και εκατοντάδες άλλοι νοσηλεύονται.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim μετέδωσε πως δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία για αυτού του είδους τη δηλητηρίαση.

Τα συγκεκριμένα τοξικά μανιτάρια μοιάζουν με εκείνα που είναι βρώσιμα, αναφέρει το BBC, ενώ δεν διευκρινίζεται ποιο είναι το συγκεκριμένο είδος.

Τουλάχιστον δύο άτομα έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος, ενώ στους κατοίκους έχει δοθεί οδηγία να μην αγοράζουν μανιτάρια που δεν είναι συσκευασμένα.

Σύμφωνα με το BBC Persian, πολλές φορές μανιτάρια πωλούνται από πλανόδιους σε δρόμους του Ιράν, ενώ η «λαϊκή σοφία» για το ποια από αυτά είναι ασφαλή για κατανάλωση δεν είναι αξιόπιστη.

Η δηλητηριώδης ποικιλία φυτρώνει σε ορεινές περιοχές στο δυτικό Ιράν, μετά τις βροχές της άνοιξης, σημειώνει το πρακτορείο Tasnim.

Οι πρωτοφανείς βροχοπτώσεις του τελευταίου μήνα φαίνεται πως οδήγησαν στην εμφάνιση περισσότερων τέτοιων μανιταριών από ό,τι συνήθως.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM