Πάνω από 100 νεκροί από τη συντριβή αεροπλάνου στην Κούβα - Βρέθηκαν μόνο 3 επιζώντες (upd)

Πάνω από 100 νεκροί από τη συντριβή αεροπλάνου στην Κούβα - Βρέθηκαν μόνο 3 επιζώντες (upd) Facebook Twitter
EPA/Alejandro Ernesto
0

Περισσότεροι από 100 είναι οι νεκροί από τη συντριβή ενός αεροσκάφους ενός αεροσκάφους Boeing 737 στην Κούβα, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας.

Το αεροπλάνο, με 114 επιβαίνοντες, συνετρίβη σε ένα χωράφι κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί της Αβάνας, λίγο μετά την απογείωσή του. 

Τρεις γυναίκες ανασύρθηκαν ζωντανές από τα συντρίμμια και νοσηλεύονται σε τοπικό νοσοκομείο, σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την επίσημη εφημερίδα Granma της Κούβας. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο και για έναν ακόμα επιζώντα που όμως υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη μεταφορά στο νοσοκομείο.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο αεροπλάνο σβήστηκε και οι αρχές έχουν αρχίσει το δύσκολο έργο της αναγνώρισης των θυμάτων.

 

Ο πρόεδρος της Κούβας Ντίας- Κανέλ, που έσπευσε στο σημείο της συντριβής, ανακοίνωσε πως έχει ήδη ξεκινήσει η έρευνα για τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος.


Συνολικά, στο αεροσκάφος επέβαιναν 114 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 105 επιβάτες και εννέα μέλη του πληρώματος. Σύμφωνα με τα κρατικά κουβανικά μέσα ενημέρωσης, όλα τα μέλη του πληρώματος ήταν ξένοι υπήκοοι.

Μεταξύ των επιβαινόντων βρισκόταν ένα μωρό κάτω των δύο ετών και τέσσερα παιδιά, σύμφωνα με την εφημερίδα Granma.

  

  

Το αεροπλάνο εκτελούσε πτήση από την Αβάνα για την πόλη Ολγκίν, στην ανατολική Κούβα. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, συνετρίβη ανάμεσα στις κοινότητες Μπογιέρος και Σαντιάγο δε λας Βέγκας, σε μια περιοχή που απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας.

«Ακούσαμε μια έκρηξη και μετά είδαμε ένα τεράστιο σύννεφο καπνού», είπε ο Χιλμπέρτο Μενέντες, ο οποίος διατηρεί εστιατόριο κοντά στο σημείο της συντριβής, στην αγροτική κοινότητα Μπογιέρος.

Ο Κάρλος Αλμπέρτο Μαρτίνες, ο διευθυντής του νοσοκομείου Καλίστο Γκαρσία της Αβάνας, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι μεταφέρθηκαν εκεί τέσσερις τραυματίες. Ο ένας όμως δεν άντεξε και πέθανε λίγο αργότερα.

Οι τρεις γυναίκες είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση. «Είναι ζωντανή, αλλά έχει πολλά εγκαύματα και είναι πρησμένη», είπε ένας συγγενής μίας εκ των γυναικών.

   

Το αεροπλάνο είχε εκμισθώσει η κρατική αεροπορική εταιρία Cubana de Aviación από τη μεξικανική εταιρία Damojh Aerolíneas (Global Air Mexico).

Σε φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο μετά τη συντριβή, φαινόταν πυκνός καπνός να υψώνεται από το σημείο όπου κατέπεσε το αεροσκάφος. 

Σύμφωνα με ιστοτόπους που παρακολουθούν τα αεροπορικά δρομολόγια, επρόκειτο για την πτήση CU972 που αναχώρησε από την Αβάνα στις 11 το πρωί, τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδας).

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM