Συναγερμός έχε σημάνει στη Χαβάη καθώς σήμερα η κορυφή του ηφαιστείου Κιλαουέα εξερράγη γεμίζοντας στάχτη και καπνό την περιοχή.

 

Λόγω της πολύ ισχυρής έκρηξης, αναμένεται ότι μεγάλη ποσότητα ηφαιστειακής τέφρας θα εξαπλωθεί από τον κρατήρα του Κιλαουέα στο Μεγάλο Νησί της Χαβάης.

 

Οι αρχές είναι σε επιφυλακή και οι επιστήμονες παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.

 

Από την ενεργοποίηση του ηφαιστείου τις τελευταίες ημέρες έχουν καταστραφεί 37 σπίτια και άλλα κτίρια στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού ενώ περίπου 2.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

 

 

 

Η τοπική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση, προειδοποιώντας τους κατοίκους ότι ο άνεμος θα μεταφέρει την τέφρα προς τα νοτιοανατολικά.

 

«Βρείτε καταφύγιο επί τόπου αν βρίσκεστε πάνω στην πορεία της τέφρας. Οι συνθήκες οδήγησης μπορεί να είναι δύσκολες, αν οδηγείτε βγείτε από τον δρόμο και περιμένετε να βελτιωθεί η ορατότητα», πρόσθεσε.

 

Ωστόσο οι αρχές είναι καθησυχαστικές και εκτιμούν πως δεν θα υπάρξουν θύματα από την έκρηξη, αρκεί όλοι να παραμείνουν σε ασφαλή απόσταση από το επίκεντρο της έκρηξης.

 

EPA
EPA

 

EPA
EPA