Σάλος στην Ισπανία για τη βίλα αξίας 540.000 ευρώ που αγόρασε ο ηγέτης των Podemos

Σάλος στην Ισπανία για τη βίλα αξίας 540.000 ευρώ που αγόρασε ο ηγέτης των Podemos Facebook Twitter
EFE/ Mariscal
13

Σάλο έχει προκαλέσει στην Ισπανία η αγορά μίας βίλας, αξίας 540.000 ευρώ, από τον ηγέτη των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας και τη σύντροφό του Ιρένε Μοντέρο. 

Η είδηση άναψε «φωτιά» στα social media με πάνω από 35.000 σχετικές αναρτήσεις μόνο στο Twitter. 

Όπως έγινε γνωστό, η βίλα αγοράστηκε με δάνειο που θα αποπληρωθεί σε 30 χρόνια.

Το ζεύγος στη ζωή και στην πολιτική Ιγκλέσιας - Μοντέρο σήμερα ζει με ενοίκιο στην περιοχή Ρίβας-Βαθιαμαδρίδ. Όμως ενόψει της γέννησης των διδύμων αγοριών, που κυοφορεί η εκπρόσωπος των Unidos Podemos στο Κοινοβούλιο, και δεδομένου ότι έχουν και τρία σκυλιά, αποφάσισαν να μετακομίσουν σε μία περιοχή εκτός κέντρου, σε κατοικία με κήπο.

Η νέα τους κατοικία βρίσκεται στην κοινότητα Γκαλαπαγάρ της μείζονος Μαδρίτης, ενώ είναι κοντά σε σχολείο, του οποίου οι εκπαιδευτικές μέθοδοι και το πρόγραμμα μαθημάτων του, συμφωνούν με τις διαπαιδαγωγικές ιδέες του ζεύγους.

Η νέα ιδιοκτησία θα ανήκει και στους δύο, ενώ κατά 50% θα μοιράζονται και το στεγαστικό δάνειο (270.000 έκαστος).

Όπως ανακοίνωσε το κόμμα των Podemos, μέσα στις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί η αγορά της νέας κατοικίας των Ιγκλέσιας - Μοντέρο και στον ιστότοπο για τη διαφάνεια του Κοινοβουλίου, αλλά και στην ιστοσελίδα του κόμματος.

Ο Ιγκλέσιας είχε δηλωμένες από το 2016 προσωπικές καταθέσεις 123.000 ευρώ στην τράπεζα ING Direct, σύμφωνα με την ιστοσελίδα διαφάνειας του κόμματος. Επίσης διαθέτει μία αγροτική κατοικία στην Άβιλα, που αγοράστηκε το 2013 και έχει αξία 13.814,12 ευρώ. Ακόμη δηλώνει και ιδιοκτήτης μίας μοτοσικλέτας, που αγοράστηκε το 2012.

Η δε Μοντέρο, δηλώνει ετήσια βουλευτική αμοιβή 76.903,74 ευρώ, ενώ τον περασμένο Μάιο οι τραπεζικές καταθέσεις της ανέρχονταν σε 19.000 ευρώ. Ακόμη, δηλώνει ιδιοκτήτρια ενός τροχόσπιτου, που αγόρασε το 2008.

Σύμφωνα με το περιοδικό OK Diario, που αποκάλυψε την αγορά, η νέα κατοικία διαθέτει χώρους 250 τ.μ. και είναι κτισμένη σε οικόπεδο επιφάνειας 2.000 τ.μ. με πισίνα.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έσπευσαν αμέσως να «ξεθάψουν» τα tweet του ίδιου του Ιγκλέσιας, που το 2012 στηλίτευε την αγορά από τον τότε υπουργό Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος (και σημερινού αντιπροέδρου της ΕΚΤ) ενός πολυτελούς διαμερίσματος ρετιρέ, έναντι 600.000 ευρώ.

Πηγές των Podemos αντιτείνουν πως πρόκειται για δύο διαφορετικές περιπτώσεις: η μεν κατοικία των Ιγκλέσιας - Μοντέρο προορίζεται για πρώτη κατοικία, ενώ η αγορά του πρώην υπουργού ήταν καθαρά μία κίνηση επενδυτική.

Ο 39χρονος Ιγκλέσιας και η 30χρονη Μοντέρο ανακοίνωσαν την εγκυμοσύνη της στις 31 Μαρτίου, όταν η εκπρόσωπος των Unidos Podemos διένυε τη 13η εβδομάδα της κύησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Εl Pais

Διεθνή
13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
Συγγνώμη αλλά αυτό το κλισέ αριστερά φρονήματα με δεξιές τσέπες είναι πλέον τόσο πασέ. Οι άνθρωποι έχουν 2 βουλευτικές μισθάρες, εύκολα θα πήραν και το δάνειο, δεν κατάλαβα, πρέπει να ζουν σαν κακομοίρηδες επειδή είναι αριστεροί; Και οκ, δεν πήρανε και το σούπερ παλάτι. Βρίθουν τα προάστεια από παρόμοια σπίτια, ειδικά μετά την πολεοδομική έκρηξη των 00'ς με φασόν μαιζονέτες με πισίνες και πλεηρουμ κυριας χρήσης. Προ κρίσης, οι τιμές δε διαφέραν κ πολύ από αυτές που πλήρωσε το Ποδεμοζεύγος. Υπάρχει άνθρωπος που να μπορεί να βελτιώσει το επίπεδο διαβίωσής του και να μην το κάνει για ιδεολογικούς λόγους; Οχι. Οσοι δεν το κάνουν είτε έιναι φραγκοφονιάδες που ζουν για να μαζεύουν το χρήμα και έχουν μύρια και ζουνε σε παρατημένα 3ρια, είτε έχουν αγκυλώσεις και κόμπλεξ του τι θα πει ο κόσμος. Αν δεν είναι κλεμμένα τα λεφτά, δεξιός ή αριστερός καλά κάνει και το παίρνει το σπίτι. Και δεν τον συμπαθώ τον Ιγκλέσιας. Αλλά έλεος.
"...Οσοι δεν το κάνουν είτε έιναι φραγκοφονιάδες που ζουν για να μαζεύουν το χρήμα..."Είτε βοηθούν τον συνάνθρωπό τους ειδικά όταν καλούν τους άλλους για ισότητα σε όλα λόγω ιδεολογίας. Δεν τον είδα ωστόσο να κόπτεται ιδιαίτερα για την μισθάρα που παίρνει ενώ οι νέοι στην Ισπανία πεινούν. Κοινώς, τα καλά τα δικά μας. Χαμηλότερος κατώτατος μισθός, υψηλότερη όσο γίνεται βουλευτική μισθάρα. Ιδεολογία for ever!
Φαντάσου τι θα'παιρνε αν έβγαινε πρωθυπουργός. Θα πέταγε και στον κόσμο ένα "έλα, μωρέ, δεν είναι και τόσο υψηλή η φορολογία" σαν τον δικό μας τον Ευκλείδη.
Οταν "ευαγγελιζεσαι" την αλλαγη και καταγγελεις το συστημα, ναι ο τροπος ζωης σου πρεπει να ειναι αναλογος. Που θα ηταν ο συγκεκριμενος κυριος αν δεν ελεγε τις π@παριες του στον ισπανικο λαο; Πως ακριβως θα συμπασχει στα προβληματα τους απο την νεα βιλλαρα του;
Θαρρείς και είναι αδύνατο να ψάξει κάποιος πως ζούσαν οι ηγέτες και οι στενοί κομματικοί υπάλληλοι στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού! Θαρρείς είναι αδύνατο να δει κάποιος πως ζούνε οι απόγονοι των δικτακτόρων της λατινικής αμερικής που ο κυριος Ποδεμος με το φίλο του τον Τσίπρα προσπαθουν να μιμιθούν.Πέφτουν από τα σύννεφα σήμερα όλοι όσοι πιστέψαν πως οι "αριστεροί επαναστάτες" ζούνε σε φαβέλες και διαμερίσματα. Πως ο εξισωτισμός προς τα κάτω είναι και για το κόμμα. Υπάρχει ακόμη πολύ σανό βέβαια και κάποιοι θα το φάνε.
Κι εγώ ειλικρινά απορώ γιατί εκπλήσσονται. Νομενκλατούρα το λέγανε τότε, ηθικό πλεονέκτημα το λένε τώρα. Όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά τα αριστερά ζώα είναι πιο ίσα από τα υπόλοιπα.