Η ηθοποιός Μανάλ Ισά σήκωσε πλακάτ στις Κάννες - «Σταματήστε την επίθεση στη Γάζα»

Η ηθοποιός Μανάλ Ισά σήκωσε πλακάτ στις Κάννες - «Σταματήστε την επίθεση στη Γάζα» Facebook Twitter
Twitter/Ammar ABD RABBO
1

Αίσθηση προκάλεσε η φωτογραφία της Λιβανέζας, Μανάλ Ισά, η οποία πόζαρε στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών κρατώντας ένα πλακάτ που έγραφε «Σταματήστε την επίθεση στη Γάζα», δηλώνοντας τη συμπαράστασή της στους Παλαιστινίους

Η ίδια η ηθοποιός αρνήθηκε να σχολιάσει την ενέργειά της.

«Δεν θέλει να κάνει δηλώσεις, διότι θέλει να τραβήξει την προσοχή στη Γάζα και όχι στην ίδια» απάντησε στο Γαλλικό Πρακτορείο το περιβάλλον της ηθοποιού, μία ημέρα μετά την πρωτοβουλία της στο κόκκινο χαλί, στην παρουσίαση του «Solo», την τελευταία ταινία του Star Wars.

Στα σκαλιά του Μεγάρου των Φεστιβάλ, όπου φιλοξενείται το διάσημο φεστιβάλ κινηματογράφου, η 26χρονη Μανάλ Ισά άνοιξε ένα μεγάλο λευκό χαρτόνι όπου αναγραφόταν με κόκκινα γράμματα το σύνθημα: «Stop the attack on Gaza!!» (Σταματήστε την επίθεση στη Γάζα), ένα μήνυμα συμπαράστασης για τους 60 Παλαιστινίους που έπεσαν νεκροί τη Δευτέρα, στις βίαιες συγκρούσεις με τους Ισραηλινούς στρατιώτες, ανήμερα των εγκαινίων της νέας αμερικανικής πρεσβείας στη Ιερουσαλήμ.

Οι διαδηλώσεις πολιτικού και θρησκευτικού χαρακτήρα δεν επιτρέπονται, σε γενικές γραμμές, στο κόκκινο χαλί.

Πριν από έναν χρόνο, η υπουργός Πολιτισμού του Ισραήλ, Μίρι Ρέγκεβ είχε προκαλέσει επίσης αίσθηση με το φόρεμα «διαμαρτυρίας» που είχε επιλέξει, όπου στο κάτω μέρος του είχε μια αναπαράσταση της Ιερουσαλήμ και της Παλιάς Πόλης.

Η Μανάλ Ισά βρίσκεται στις Κάννες για την ταινία «Mon tissu préféré», της σκηνοθέτιδας από τη Συρία Γκάγια Τζίτζι.

Η ταινία εκτυλίσσεται στη Δαμασκό, την Άνοιξη του 2011, λίγο πριν από την έναρξη του εμφυλίου, που μαίνεται έως σήμερα, εδώ και 7 χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια