Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ υποστήριξε πως το Ισραήλ «επέδειξε αυτοσυγκράτηση» χθες στη Γάζα

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ υποστήριξε πως το Ισραήλ «επέδειξε αυτοσυγκράτηση» χθες στη Γάζα Facebook Twitter
1

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Νίκι Χέιλι, υποστήριξε σήμερα πως το Ισραήλ «επέδειξε αυτοσυγκράτηση» κατά τη διάρκεια των επεισοδίων χθες στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας. 

Μιλώντας ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η Χέιλι καταδίκασε επίσης σθεναρά τη συμπεριφορά της Χαμάς.

«Καμία χώρα σε αυτήν την αίθουσα δεν θα ενεργούσε με μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση όσο το Ισραήλ», υποστήριξε.

«Η Χαμάς είναι ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα χθες», πρόσθεσε η Χέιλι, τονίζοντας ότι η στάση της παλαιστινιακής οργάνωσης υποδαυλίζει τη βία εδώ και χρόνια, «πολύ πριν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να μεταφέρουν την πρεσβεία τους» στην Ιερουσαλήμ.

«Οι ΗΠΑ εκφράζουν τη λύπη τους για τους θανάτους όμως υπάρχει πολλή βία στην περιοχή» συμπλήρωσε η Αμερικανίδα αξιωματούχος επισημαίνοντας ότι λυπάται διότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν συζητά αρκετά σχετικά με τις ενέργειες του Ιράν στη Συρία και την Υεμένη.

Σημειώνεται πως το Συμβούλιο Ασφαλείας του OHE συγκλήθηκε εκτάκτως σήμερα προκείμενου να συζητήσει τη βία κατά μήκος των συνόρων μεταξύ του Ισραήλ και της Λωρίδας της Γάζας, στον απόηχο της πιο αιματηρής ημέρας από τον πόλεμο του 2014.

Τη Δευτέρα σχεδόν 60 Παλαιστίνιοι έπεσαν νεκροί από ισραηλινά πυρά ενώ χιλιάδες τραυματίστηκαν εν μέσω μαζικών διαδηλώσεων.

Στο μεταξύ, το Κουβέιτ θα διανείμει σήμερα ή αύριο ένα σχέδιο ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας που θα στοχεύει στην «παροχή προστασίας σε Παλαιστίνιους αμάχους», δήλωσε ο πρεσβευτής της χώρας στα Ηνωμένα Έθνη Μανσούρ αλ Οτάιμπι.

Μιλώντας στην έναρξη της σύγκλησης του ΣΑ για τα αιματηρά επεισόδια στη Γάζα, τόνισε ότι υπάρχουν «διαφορετικές πιθανές μορφές» για να επιτευχθεί αυτή η «διεθνής» προστασία, χωρίς να διευκρινίσει σε τι αναφερόταν.

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM