Συγκλονίζουν οι εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα για τους δεκάδες Παλαιστίνιους έχασαν τη ζωή τους από Ισραηλινά πυρά, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην Λωρίδα της Γάζας.

 

Μεταξύ των νεκρών και ένας άνδρας σε αναπηρικό αμαξίδιο, του οποίου η φωτογραφία κάνει το γύρο του κόσμου και έχει κατακλύσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. 

 

Πρόκειται για τον Φαντί Αμπού Σαλεχ, που είχε χάσει τα πόδια του σε ισραηλινή επιδρομή πριν από δέκα χρόνια.

 

 

Ο φωτογράφος του Reuters, Ιμπραήμ Αμπού Μουσταφά, καλύπτοντας τα γεγονότα στη Λωρίδα της Γάζας τη Δευτέρα, αναφέρεται στον Φαντί, τον οποίο συνάντησε κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων. 

 

«Σήμερα το πρωί είπα "Γειά" σε αυτόν τον άνδρα», είπε. «Μέχρι το τέλος της ημέρας ήμουν στην κηδεία του» πρόσθεσε.

 

Ο άνδρας στο αναπηρικό αμαξίδιο δεν κατονομάστηκε από τον φωτογράφο.

 

 

Την προηγούμενη εβδομάδα, κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του Φαντί Αμπού Σαλεχ να χρησιμοποιεί σφεντόνα κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στη Γάζα.

 

Χτες αναφέρθηκε ότι ήταν ένα από τα θύματα των σφοδρών συγκρούσεων που έλαβαν χώρα τη Δευτέρα.

 

 

Τουλάχιστον 59 είναι οι νεκροί, μετά και το θάνατο ενός βρέφους οκτώ μηνών από εισπνοή χημικών, και 2.700 οι τραυματίες Παλαιστίνιοι σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό από την αιματηρή κατάπνιξη των διαδηλώσεων στη Λωρίδα της Γάζας. Όλοι τους δέχτηκαν τη βίαιη απάντηση του ισραηλινού στρατού στις διαδηλώσεις για τα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ.

 

Σήμερα σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας θα πραγματοποιηθούν οι κηδείες όσων σκοτώθηκαν στις βίαιες συγκρούσεις που σημειώθηκαν με τον ισραηλινό στρατό κατά μήκος των συνόρων του θύλακα με το Ισραήλ χθες, ημέρα των εγκαινίων της νέας αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.