Κύπρος: Ο δράστης του διπλού φονικού πίστευε ότι θα βρει 800.000 ευρώ σε κρύπτη

Κύπρος: Ο δράστης του διπλού φονικού πίστευε ότι θα βρει 800.000 ευρώ σε κρύπτη Facebook Twitter
0

Νέα στοιχεία για τα κίνητρα του 33χρονου δράστη του διπλού φονικού στην Κύπρο αποκαλύπτει η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης».

Ο Λοΐζος Τζιώνης που έχει ήδη ομολογήσει την ενοχή του για το έγκλημα, είχε βάλει στο στόχαστρό του τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και την Ντίνα Σεργίου, επειδή πίστευε ότι το ζευγάρι διατηρούσε στην κατοχή του 800.000 ευρώ σε χρηματοκιβώτιο του σπιτιού στην οδό Ζαλόγγου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τζιώνης ήταν σε κατάσταση απόλυτης παράκρουσης όταν, στις 19 Απριλίου, δολοφόνησε με δεκάδες μαχαιριές τους θετούς γονείς ενός 15χρονου αγοριού.

Όπως μάλιστα ακούστηκε στο Δικαστήριο, ο ίδιος είχε προηγουμένως κάνει χρήση κοκαΐνης. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, o δράστης είχε πάρει μαζί του και ένα τάμπλετ για να φωτογραφίσει τα θύματα του.

Ο Τζιώνης είχε ζητήσει από τη συμβία του, Σάρα Σίαμς να φτιάξει και ένα σάντουιτς για να το δώσει στον 15χρονο που είχε κλειδώσει στο κελάρι του σπιτιού, καθώς σκόπευε να επιστρέψει στον τόπο του εγκλήματος.

Όπως αναφέρει σε κατάθεσή του ο ετεροθαλής αδελφός του δράστη, Λευτέρης Σολωμού, ο Τζιωνής «δεν ήταν καλά» λίγες ημέρες πριν το φονικό. Η Σίαμς είχε μεταφέρει στον Σολωμού πως ο 33χρονος πίστευε ότι συνομιλούσε με τον Θεό και κοιμόταν κάθε νύχτα πλάι σε ένα μαχαίρι και ένα σπαθί που είχε στην κατοχή του.

Με τη λεία από τη ληστεία ο δράστης ήθελε να εξοφλήσει το χρέος του σε έναν έμπορο ναρκωτικών, σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα.

Το σχεδίαζε χρόνια

Ο Σολωμού κατέθεσε ακόμα πως ο Τζιωνής τον είχε οδηγήσει πριν από χρόνια έξω από το σπίτι των θυμάτων, όταν ήταν σε ηλικία 17 ετών, και του είχε πει ότι σε κρύπτη στο πάτωμα του ερμαριού του κυρίως υπνοδωματίου υπάρχει ένα χρηματοκιβώτιο με 800.000 ευρώ και πολλά χρυσαφικά που ο ίδιος σκόπευε να κλέψει.


Μάλιστα του είχε υποδείξει και ένα κλειδί υποστηρίζοντας ότι ανοίγει την κουζίνα του σπιτιού, ζητώντας από τον Σολωμού να τον βοηθήσει. 

Ο ετεροθαλής αδελφός του όμως είχε από τότε ξεκαθαρίσει ότι δεν σκοπεύει να γίνει συνεργός του. 

Με πληροφορίες από τον «Πολίτη»

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM