Αρμενία: Υπό τον φόβο νέων εντάσεων το κυβερνών κόμμα δεν προτείνει πρωθυπουργό

Αρμενία: Υπό τον φόβο νέων εντάσεων το κυβερνών κόμμα δεν προτείνει πρωθυπουργό Facebook Twitter
O Σερζ Σαρκισιάν παραιτήθηκε από το αξίωμα την Δευτέρα (EPA)
0

Το κυβερνών κόμμα στην Αρμενία δεν θα προτείνει κανένα απολύτως υποψήφιο για πρωθυπουργό, προκειμένου να αποτρέψει την υποδαύλιση νέων εντάσεων, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του Έντουαρντ Σαρμαζάνοφ.


Η Αρμενία ταλανίζεται εδώ και δύο εβδομάδες από αντικυβερνητικές διαδηλώσεις οι οποίες οδήγησαν στην παραίτηση του πρωθυπουργού Σερζ Σαρκισιάν την Δευτέρα.

Μέχρι τώρα, μόνο ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Νικόλ Πασινιάν, που πρωτοστάτησε στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις έχει θέσει υποψηφιότητα για το αξίωμα.

Την Κυριακή η κυβέρνηση και οι δικαστικές αρχές της Αρμενίας δέχτηκαν έντονες επικρίσεις για τη σύλληψη του Πασινιάν, με την κατηγορία της υποκίνησης των διαδηλώσεων.


Χιλιάδες Αρμένιοι κατηγορούν τον πρώην πρόεδρο Σερζ Σαρκισιάν, ότι μόλις ολοκλήρωσε τη δεύτερη και τελευταία προεδρική του θητεία, επανήλθε στην εξουσία πετυχαίνοντας να εκλεγεί πρωθυπουργός, μέσα από μια αμφιλεγόμενη συνταγματική μεταρρύθμιση.

Τελικά ο Σαρκισιάν παραιτήθηκε και το κοινοβούλιο θα εκλέξει νέο πρωθυπουργό την Τρίτη.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ