Γερμανία: Οι δυτικές επιχειρήσεις στη Συρία είναι αντίθετες στο Διεθνές Δίκαιο

Γερμανία: Οι δυτικές επιχειρήσεις στη Συρία είναι αντίθετες στο Διεθνές Δίκαιο Facebook Twitter
0

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις των δυτικών κρατών στη Συρία είναι αντίθετες στο διεθνές δίκαιο, εκτιμούν οι νομικοί σύμβουλοι του γερμανικού κοινοβουλίου. 

Στις 14 Μαρτίου, οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση στη Συρία σε συνεργασία με τη Γαλλία και τη Βρετανία, ως αντίποινα για την φημολογούμενη επίθεση με χημικά όπλα στη Ντούμα. Στις επιχειρήσεις δεν συμμετείχε η Γερμανία. 

Ο συνασπισμός βομβάρδισε τρεις εγκαταστάσεις που φέρονται ότι συνδέονται με το πρόγραμμα χημικών όπλων της Συρίας, σε αντίποινα για την επίθεση που είχε γίνει, μία εβδομάδα νωρίτερα στην Ντούμα, οδηγώντας στον θάνατο τουλάχιστον 40 ανθρώπων.

Σύμφωνα με τη γνωμάτευση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, η χρήση στρατιωτικής βίας εναντίον ενός κράτους, προκειμένου να τιμωρηθεί για την παραβίαση μιας διεθνούς σύμβασης, «συνιστά παραβίαση της απαγόρευσης προσφυγής στη βία που προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο«, διευκρινίζουν οι νομικοί της Μπούντεσταγκ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που έθεσε το αριστερό, ριζοσπαστικό κόμμα Die Linke.

Οι Γερμανοί νομικοί σύμβουλοι στηρίζουν την άποψή τους σε μια διακήρυξη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ του 1970, όπου υπογραμμίζεται πως οι χώρες οφείλουν να απέχουν, στις διεθνείς σχέσεις τους, από τον εξαναγκασμό μέσω στρατιωτικών μέτρων.

Στο παρελθόν το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών έχει απορρίψει τα ένοπλα αντίποινα, χαρακτηρίζοντάς τα «ασύμβατα με τους στόχους και τις αρχές« του Οργανισμού. 

Σύμφωνα μάλιστα με το Γαλλικό Πρακτορείο που υποστηρίζει ότι διαθέτει αντίγραφο της σχετικής αναφοράς, οι Γερμανοί σύμβουλοι χαρακτηρίζουν μη πειστική την αιτιολογία που προέβαλε η Μεγάλη Βρετανία για τη συμμετοχή της στις επιχειρήσεις. 

Το Λονδίνο είχε υποστηρίξει από την πλευρά του πως το διεθνές δίκαιο επιτρέπει, κατ' εξαίρεση, μια πράξη αντιποίνων, αν με αυτόν τον τρόπο παρεμποδιστεί μια μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση.


Από τον επταετή πόλεμο στη Συρία, υπολογίζεται πως έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 350.000 άνθρωποι, οδηγόντας στον εκτοπισμό εκατομμυρίων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ