Το διάσημο κόλπο εξαφάνισης του μάγου Κόπερφιλντ αποκαλύφθηκε σε δίκη - ΒΙΝΤΕΟ

Το διάσημο κόλπο εξαφάνισης του μάγου Κόπερφιλντ αποκαλύφθηκε σε δίκη - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter
1

Σπάνιο παρασκήνιο για το πώς λειτουργεί το κόλπο εξαφάνισης του διάσημου μάγου Ντέιβιντ Κόπερφιλντ αποκαλύφθηκε καθώς εκδικάζεται αγωγή Βρετανού που ισχυρίζεται ότι τραυματίσθηκε συμμετέχοντας σε σόου στο Λας Βέγκας.

Ο φίλος και ο εκτελεστικός παραγωγός του μάγου, Κρις Κένερ, αποκάλυψε στους δικαστές το μυστήριο πίσω από μια ψευδαίσθηση του Κόπερφιλντ η οποία περιλαμβάνει την εξαφάνιση περίπου δώδεκα θεατών από τη σκηνή.

Εργαζόμενοι στη σκηνή που κρατούν φακούς, οδηγούν τρέχοντας τους επιλεγμένους συμμετέχοντες πίσω από σκοτεινές κουρτίνες, κάτω από στενές, μυστικές διαβάσεις σε εσωτερικούς χώρους και μέσα σε μια κουζίνα του MGM Grand, ώστε εγκαίρως να φτάσουν στο πίσω μέρος του θεάτρου για την "επανεμφάνισή τους" .

Το επίμαχο μαγικό κόλπο:

 

Ο 58χρονος Γκάβιν Κοξ ισχυρίζεται πως πριν από πέντε χρόνια, συμμετέχοντας στο κόλπο ως επιλεγμένος θεατής,  τραυματίστηκε από πτώση και πως πλήρωσε 400.000 δολάρια σε ιατρική περίθαλψη.

Οι δικηγόροι του Κόπερφιλντ προσπάθησαν να κάνουν δίκη κεκλεισμένων των θυρών για να μην αποκαλυφθούν λεπτομέρειες για τα κόλπα του σόου, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο δικηγόρος του ξενοδοχείου MGM Grand είπε ότι η ψευδαίσθηση δεν χρησιμοποιείται πλέον στην παράσταση.

Ο δικαστής ρώτησε μεταξύ άλλων εάν τα σκηνικά και ο μάγος αξιολογούν οπτικά την φυσική κατάσταση και τα υποδήματα των μελών του ακροατηρίου που τυχαία επιλέγονται για να συμμετάσχουν στο τέχνασμα.

«Σε καμία περίπτωση δεν γνωρίζουν τι θα κάνουν πριν ξεκινήσει η συμμετοχή τους σε αυτή την ψευδαίσθηση» είπε ο δικηγόρος του Βρετανού και πρόσθεσε πως μαθαίνουν ότι πρέπει να τρέξουν την τελευταία στιγμή.

Ανέφερε επίσης πως κατά τη διάρκεια της διαδρομής οι συμμετέχοντες πέρασαν από ένα σημείο στο οποίο φαινόταν να είχαν γίνει κατασκευαστικές εργασίες και υπήρχε σκόνη στο έδαφος.

Ωστόσο ο δικηγόρος του Κόπερφιλντ ισχυρίζεται πως ο συμμετέχων δεν γλίστρησε, αλλά παραπάτησε.

Ο Κοξ και η σύζυγός του απαιτούν από το μάγο αποζημίωση για αμέλεια, το ύψος της οποίας δεν έχει ακόμη γίνει γνωστό.

Η δίκη στη Νεβάδα συνεχίζεται.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Το παράδοξο της υπόθεσης για εμένα είναι για το πόσο εύκολα δέχονται άνθρωποι που δεν έχουν κανένα απολύτως κέρδος να τους υποβάλλουν αλλοι τι να κάνουν. Έχω απορία αν βρέθηκε κάποιος που να αρνηθηκε να τρέξει