Πανδαιμόνιο προκάλεσε έξω από δικαστήριο της Νέας Υόρκης η άφιξη της διάσημης, πλέον, πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, η οποία φέρεται να έχει λάβει γενναία αμοιβή προκειμένου να μην αποκαλύψει λεπτομέρειες της περιστασιακής σχέσης της με τον Ντόναλντ Τραμπ.

 

Η Ντάνιελς παρευρέθηκε χθες στην ακροαματική διαδικασία του προσωπικού δικηγόρου του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Κόεν, ο οποίος βρίσκεται υπό ποινικής έρευνας, που έχει να κάνει κυρίως με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

 

Ενώ η πρωταγωνίστρια των αισθησιακών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς παρακολουθούσε την ακροαματική διαδικασία, η ομοσπονδιακή δικαστής Κίμπα Γουντ διέταξε τον προσωπικό δικηγόρο του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Κόεν, να αποκαλύψει το όνομα του πελάτη που εκείνος ήλπιζε να κρατήσει μυστικό.

 

 EPA/PETER FOLEY
EPA/PETER FOLEY

 

Το όνομα αυτού, Σον Χάννιτι, ένας συντηρητικός τηλεοπτικός παρουσιαστής του Fox News show, ένθερμος υποστηρικτής του Τραμπ, που συχνά δέχεται σε επιστροφή δημόσιους επαίνους από τον Αμερικανό πρόεδρο.

 

Ο ίδιος πάντως δήλωσε ότι δεν προσέλαβε ποτέ τον Κοέν ως δικηγόρο του.

 

«Ο Μάικλ Κόεν δεν με εκπροσώπησε ποτέ με τον οποιοδήποτε τρόπο», δήλωσε ο Χάννιτι με ανακοίνωση που έστειλε με mail στο πρακτορείο Reuters. «Έχω περιστασιακά σύντομες συζητήσεις με αυτόν για νομικά ζητήματα για τα οποία θέλω τη συνεισφορά και την άποψή του».

 

EPA/JUSTIN LANE
EPA/JUSTIN LANE

 

Ο Κόεν παρέστη σήμερα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν για να ζητήσει από την δικαστή να περιορίσει τη δυνατότητα των ομοσπονδιακών εισαγγελικών αρχών να εξετάσουν έγγραφα που κατάσχεσαν στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας σε βάρος του, που έχει να κάνει κυρίως με τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

 

Εντούτοις, στο παρασκήνιο, ο Κόεν έπρεπε επίσης να αντιμετωπίσει τις προσπάθειες της Ντάνιελς να κρατήσει την προσοχή στη δική της υπόθεση, αναφορικά με τις σχέσεις που είχε, όπως υποστηρίζει, με τον Τραμπ.

 

Η Ντάνιελς, το πραγματικό ονοματεπώνυμο της οποίας είναι Στέφανι Κλίφορντ, βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τον Κόεν με επίκεντρο τη συμφωνία ύψους 130.000 δολαρίων προκειμένου εκείνη να μην προβεί σε αποκαλύψεις για τη σεξουαλική σχέση που είχε, όπως υποστηρίζει η ίδια, το 2006 με τον Αμερικανό πρόεδρο.

 

Η συμφωνία είχε συναφθεί λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

 

TWITTER/ SEAN HANNITY
TWITTER/ SEAN HANNITY

 

Ο Κόεν υποστηρίζει ότι κάποια από τα έγγραφα και τις πληροφορίες που κατασχέθηκαν στις επιδρομές της προηγούμενης εβδομάδες προστατεύονται από τη νομοθεσία που διέπει το απόρρητο των σχέσεων μεταξύ πελάτη και δικηγόρου, είτε ότι δεν συνδέονται με την έρευνα.

 

Αλλά η Κίμπα Γουντ απέρριψε τις προσπάθειες του να κρύψει την ταυτότητα του Χάννιτι.