ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Τσαβούσογλου: Οι Τούρκοι κομάντο θα κατεβάσουν ξανά την ελληνική σημαία αν χρειαστεί

Τσαβούσογλου: Οι Τούρκοι κομάντο θα κατεβάσουν ξανά την ελληνική σημαία αν χρειαστεί Facebook Twitter
0

Σε «πόλεμο» διαψεύσεων επιδίδονται, τις τελευταίες ώρες, Αθήνα και Άγκυρα, αναφορικά με την έπαρση ελληνικής σημαίας στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάγος» και τα όσα επακολούθησαν.

Ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου προειδοποιεί τώρα την Αθήνα πως, αν χρειαστεί, η Τουρκία θα ξανακατεβάσει ελληνικές σημαίες. Ο ίδιος υποστήριξε ότι Τούρκοι κομάντο κατέβασαν την ελληνική σημαία από την επίμαχη βραχονησίδα και «θα το ξανακάνουν αν χρειαστεί».

Το πρωί, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ διαβεβαίωνε ότι η ακτοφυλακή της χώρας του είχε κατεβάσει ελληνική σημαία από «τουρκική βραχονησίδα». Ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολίαζε αργότερα πως δεν έχει συμβεί κανένα απολύτως περιστατικό με τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σε ελληνική περιοχή.

«Δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης του ελληνικού εδάφους» τόνιζε ο κ. Τζανακόπουλος, χαρακτηρίζοντας απολύτως προκλητική και καταδικαστέα τη δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού.

Διάψευση και από τον δήμαρχο Φούρνων

Μιλώντας νωρίτερα στην Καθημερινή, ο δήμαρχος Φούρνων διαβεβαίωνε από την πλευρά του πως οι ελληνικές σημαίες που ανέβηκαν σε τέσσερις βραχονησίδες την Παρασκευή, από μία παρέα τριών Ελλήνων πολιτών, εξακολουθούν να κυματίζουν.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον γενικό γραμματέα του NATO πάντως, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι η επιχείρηση εκτελέστηκε από Τούρκους κομάντο.

Επαναλαμβάνοντας την πάγια τουρκική θέση περί «γκρίζων ζωνών», ο Τσαβούσογλου διεμήνυσε ότι η κυριότητα ορισμένων νήσων και βραχονησίδων στο Αιγαίο Πέλαγος παραμένει ακαθόριστη.

Διαχώρισε την θέση του το ΝΑΤΟ

Ο γενικός γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ, ξεκαθάρισε από την πλευρά του πως η βορειοατλαντική Συμμαχία δεν θα παρέμβει στις διενέξεις της Αθήνας με την Άγκυρα, τις οποίες χαρακτήρισε «διμερές ζήτημα».

Κλείνοντας, ο Τούρκος ΥΠΕΞ επιτέθηκε και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο σημειώνοντας πως, ναι μεν ορισμένοι στην Ελλάδα αποκαλούν τον κυβερνητικό εταίρο «κακομαθημένο παιδί», αλλά αυτό το χαρακτηριστικό δεν πρέπει να φτάνει στο σημείο να βλάπτει τις διμερείς σχέσεις.

Μιλώντας στο κανάλι του STAR, ένας από τους τρεις νέους που ύψωσαν πέντε ελληνικές σημαίες σε ισάριθμες βραχονησίδες της περιοχής, εξήγησε πως η κίνησή τους αυτή έγινε στη μνήμη του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου που σκοτώθηκε την περασμένη Πέμπτη, μετά από αναχαίτιση τουρκικών μαχητικών, όταν το Mirage 2000-5 που πιλοτάριζε έπεσε στη θάλασσα, ανοικτά της Σκύρου. 

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ