Ο ομαδικός βιασμός της 8χρονης Ασίφα προκαλεί οργή στην Ινδία

Ο ομαδικός βιασμός της 8χρονης Ασίφα προκαλεί οργή στην Ινδία Facebook Twitter
Ο ομαδικός βιασμός και ο φόνος της 8χρονης Ασίφα Μπάνο προκάλεσε ντόμινο εξελίξεων και για παρόμοια εγκλήματα στη χώρα
7

Η φρικτή πραγματικότητα για χιλιάδες κορίτσια και γυναίκες στην Ινδία που πέφτουν θύματα βιασμού, ήρθε πάλι στο προσκήνιο με αφορμή δύο πρόσφατες υποθέσεις που τάραξαν την κοινή γνώμη στη χώρα. 

Η αστυνομία της Ινδίας ξεκίνησε σήμερα να ανακρίνει ένα μέλος του κόμματος του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, για τον βιασμό μίας έφηβης κοπέλας πριν από εννέα μήνες.

Οι έρευνες ξεκίνησαν κάτω από τις πιέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης που διοργάνωσε αγρυπνία, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη.


Η αγρύπνια, με τη συμμετοχή του προέδρου του κόμματος του Κογκρέσου, του Ραούλ Γκάντι, συνέπεσε με τις διαμαρτυρίες που ξέσπασαν, μετά τον ομαδικό βιασμό και τον φόνο ενός οκτάχρονου κοριτσιού τον Ιανουάριο.

«Η καρδιά μου πονά σήμερα, όπως και εκατομμυρίων Ινδών», έγραψε ο Γκάντι στο Twitter αφού απευθύνθηκε στο συγκεντρωμένο πλήθος, που εκτιμάται ότι έφτανε τα 5.000 άτομα. «Η Ινδία απλώς δεν μπορεί να συνεχίζει να συμπεριφέρεται στις γυναίκες με αυτό τον τρόπο».


Η υπόθεση βιασμού για τον οποίο κατηγορείται ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP) προσέφερε αφορμή στα κόμματα της αντιπολίτευσης για να επιτεθούν εναντίον της κυβέρνησης του κρατιδίου Ούταρ Πραντές, του πιο πολυπληθούς της Ινδίας όπου καταγράφονται και τα περισσότερα εγκλήματα.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Ούταρ Πραντές Γιόγκι Αντιτιάναθ ζήτησε από την ομοσπονδιακή αστυνομία να αναλάβει την έρευνα για τον βιασμό, μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε τη τοπική αστυνομία ότι δεν αντέδρασε εγκαίρως μετά την καταγγελία του θύματος.


Εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας δήλωσε ότι ο Κουλντίπ Σινγκ Σένγκαρ, επί χρόνια βουλευτής του BJP στο κρατίδιο, ανακρίθηκε σήμερα αναφορικά με τον βιασμό στην πόλη Ουνάο. Δεν έχει συλληφθεί.


Ο δικηγόρος του Σένγκαρ δήλωσε ότι ο πελάτης του, ο οποίος είναι 50 ετών, είναι αθώος και ότι πρόκειται για συνωμοσία προκειμένου να πληγεί η πολιτική του καριέρα.


Υπουργοί έχουν τονίσει ότι θα πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη ανεξαρτήτως του ποιος διέπραξε το έγκλημα, αν και υπερασπίστηκαν τις προσπάθειες της κυβέρνησης να καταπολεμήσουν τη βία εναντίον των γυναικών.


«Πρέπει να διασφαλίσουμε τα συμφέρονται των θυγατέρων μας, είναι οι θυγατέρες του έθνους», δήλωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Μάχες Σάρμα την Πέμπτη στους δημοσιογράφους.


Η Μανέκα Γκάντι, υπουργός αρμόδια για τις Γυναίκες και την Ανάπτυξη των Παιδιών, δήλωσε ότι το υπουργείο της σκοπεύει να προτείνει τη θανατική ποινή για τον βιασμό παιδιών κάτω των 12 ετών. Αυτή τη στιγμή η ανώτατη ποινή για το αντίστοιχο έγκλημα είναι ισόβια.


Στο μεταξύ στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων βρέθηκε αυτή την εβδομάδα ο ομαδικός βιασμός και ο φόνος της 8χρονης Ασίφα Μπάνο, που ανήκε σε μια μουσουλμανική νομαδική φυλή.

Το κορίτσι βρέθηκε νεκρό σε ένα δάσος στις 17 Ιανουαρίου κοντά στην πόλη Κάτουα του Κασμίρ.


Όμως το θέμα ξανάρθε στη δημοσιότητα όταν ακροδεξιές ινδουιστικές οργανώσεις διαμαρτυρήθηκαν για τη σύλληψη ενός άνδρα, που κατηγορείται για το έγκλημα, και ο οποίος ανήκει στην κοινότητα των ινδουιστών.


Η αστυνομία έχει συλλάβει οκτώ άνδρες, μεταξύ των οποίων έναν πρώην κυβερνητικό αξιωματούχο, τέσσερις αστυνομικούς και έναν ανήλικο.

Διεθνή
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία ελπίδα για βελτίωση του ανθρώπινου νου, μόνο κάθοδος προς το σκοτάδι. Αν τελικά δεν υπάρχει Θεός που να θέλει να μας σώσει, ο αφανισμός μας είναι θέμα χρόνου. Ίσως και δίκαια, ώστε να ανασάνει επιτέλους ο πλανήτης.
Κι αν - δυστυχώς - σου έλεγα ότι αυτά δεν είναι παρά η πιο σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης, θα σου γκρεμιζα αυτό το μύθο ότι μόνο τα καλοψυχα πράγματα λέγονται "ανθρώπινα";
Δε νομίζω πως κάτι τέτοιο αντιπροσωπεύει την ανθρώπινη φύση. Ζώα είμαστε μόνο βιολογικά, υποτίθεται έχουμε πολιτισμό και νοημοσύνη που μας κάνει να διαφέρουμε από τα ζώα της ζούγκλας. Αυτό έχει να κάνει με την ανθρώπινη ψυχή (όπως την ερμηνεύει κανείς) και αυτά τα πλάσματα σίγουρα δεν έχουν ανθρώπινη ψυχή. Μην τα ρίχνουμε όλα στις ορμές. Αν έχουν ορμές που δε μπορούν να συγκρατήσουν ας πάνε να ζήσουν στη ζούγκλα μαζί με τα άλλα μη νοήμονα και απολίτιστα ζώα. Για εμένα συγγνώμη αλλά δεν είναι άνθρωποι αυτά.
Αν δε μπορείς να κατανοήσεις ότι σαν πολλοί "μη ανθρωποι" μαζεύτηκαν στην Ινδία, καθότι είναι πολύ συχνά αυτά τα φαινόμενα, τότε Φάε το φαγητο σου και άσε τις απάνθρωπες τιμωρίες.