Μπαρνιέ: Aν οι Βρετανοί αλλάξουν τις κόκκινες γραμμές τους, μπορεί και η ΕΕ να αλλάξει τις δικές της

Μπαρνιέ: Aν οι Βρετανοί αλλάξουν τις κόκκινες γραμμές τους, μπορεί και η ΕΕ να αλλάξει τις δικές της Facebook Twitter
0

Aν οι Βρετανοί αλλάξουν τις κόκκινες γραμμές τους θα μπορούσε και η ΕΕ να αλλάξει τις δικές της, αναφέρει σε συνέντευξή του σε βελγική εφημερίδα ο διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ.

«Το Brexit δεν έχει καμία προστιθέμενη αξία» σημειώνει στην εφημερίδα Le Soir ο κ. Μπαρνιέ, τονίζοντας, όμως, ότι οι Βρετανοί έχουν επιλέξει να εγκαταλείψουν τόσο την Ενιαία Αγορά της ΕΕ, όσο και την Τελωνειακή Ένωση.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι, αν και προς το παρόν δεν έχει αντιληφθεί από βρετανικής πλευράς κάποια αλλαγή πλεύσης ως προς τις κόκκινες γραμμές της, τίποτα δεν είναι απίθανο, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι αυτό που παραμένει αδιαπραγμάτευτο είναι το αδιαίρετο των τεσσάρων ελευθεριών της Ενιαίας Αγοράς, καθώς και η αυτονομία των αποφάσεων των 27.

Τέλος, τονίζει ότι η προθεσμία για μία ενδεχόμενη βρετανική μεταστροφή εκτείνεται πέρα από την 30η Μαρτίου του επόμενου έτους, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την ΕΕ, δεδομένου ότι η αποχώρησή του από την Ενιαία Αγορά και την Τελωνειακή Ένωση δεν θα λάβει χώρα πριν την 31η Δεκεμβρίου του 2020.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ