Αιφνιδιαστικές έφοδοι της Κομισιόν σε εταιρίες μετάδοσης αθλητικών αγώνων

Αιφνιδιαστικές έφοδοι της Κομισιόν σε εταιρίες μετάδοσης αθλητικών αγώνων Facebook Twitter
0

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Τρίτη ότι προχώρησε σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους στα γραφεία διαφόρων εταιριών που μεταδίδουν αθλητικές διοργανώσεις, ή έχουν ή πωλούν δικαιώματα γι' αυτό. 

Παράλληλα, μια θυγατρική του ομίλου Fox του Ρούπερτ Μέρντοχ γνωστοποίησε ότι συνεργάζεται στην έρευνα των ευρωπαϊκών αρχών.

«Η Κομισιόν ανησυχεί ότι οι εταιρίες (σ.σ. στις οποίες έγιναν οι έφοδοι) ενδέχεται να παραβίασαν τους κανόνες της ΕΕ για την προστασία του ανταγωνισμού, που απαγορεύουν τη δημιουργία καρτέλ και τις ολιγοπωλιακές επιχειρηματικές πρακτικές», εξήγησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της που δημοσιοποιήθηκε μετά τους ελέγχους σε διάφορα κράτη μέλη.

«Οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι είναι ένα προκαταρκτικό στάδιο (σ.σ. της έρευνας) για τις φερόμενες πρακτικές παραβίασης του ανταγωνισμού», πάντως η διενέργειά τους «δεν σημαίνει ότι οι εταιρίες είναι ένοχες» και σε κάθε περίπτωση «δεν προκαταλαμβάνει το αποτέλεσμα της ίδιας της έρευνας», κατά την ανακοίνωση.

Η μετάδοση αθλητικών διοργανώσεων έχει εξελιχθεί σε εξαιρετικά σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις ΗΠΑ, καθώς τηλεοπτικά δίκτυα δαπανούν δισεκατομμύρια για να εξασφαλίζουν τα αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης αγώνων των κορυφαίων πρωταθλημάτων, προκειμένου να προσελκύουν τηλεθεατές.

Ο όμιλος Fox Networks Group (FNG), που ανήκει στην 21st Century Fox Inc του Μέρντοκ, γνωστοποίησε νωρίτερα την Τρίτη ότι συνεργάστηκε στον έλεγχο που έκαναν στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο όμιλος FNG κατά κύριο λόγο ασχολείται με τα δικαιώματα και την καθαυτό διανομή περιεχομένου σε τηλεοπτικά, καλωδιακά δίκτυα και πλατφόρμες σε όλο τον κόσμο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM