Η Βρετανία αρνήθηκε την έκδοση βίζας στην ανιψιά του Σεργκέι Σκριπάλ

Η Βρετανία αρνήθηκε την έκδοση βίζας στην ανιψιά του Σεργκέι Σκριπάλ Facebook Twitter
0

Το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας γνωστοποίησε σήμερα ότι απέρριψε το αίτημα έκδοσης βίζας στην ανιψιά του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ.

«Απορρίψαμε το αίτημα χορήγησης βίζας επισκέπτη στη Βικτόρια Σκριπάλ με το επιχείρημα ότι το αίτημά της δεν είναι συμβατό με τους νόμους περί μετανάστευσης» δήλωσε ένας εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών.

Η Βικτόρια Σκριπάλ σχεδίαζε να ταξιδέψει στη Βρετανία προκειμένου να πάρει πίσω στη Ρωσία την ξαδέρφη της, Γιούλια, όπως είχε δηλώσει στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. 


Ο Σεργκέι και η Γιούλια παραμένουν υπό νοσηλεία σε νοσοκομείο της Βρετανίας αφού τους βρήκαν αναίσθητους την 4η Μαρτίου, καθώς δέχθηκαν επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα, ωστόσο και οι δύο αναρρώνουν και δεν βρίσκονται πλέον σε κρίσιμη κατάσταση.

Πριν λίγα εικοσιτετράωρα, η εκπομπή «60 λεπτά» του ρωσικού τηλεοπτικού καναλιού «Ρωσία 1» παρουσίαζε μία μαγνητοφωνημένη τηλεφωνική συνομιλία που, όπως υποστήριζαν οι συντελεστές της εκπομπής, είχε διαμειφθεί μεταξύ της Γιούλιας Σκριπάλ και της ξαδέρφης της, Βικτόριας.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, η φωνή που αποδίδεται στην Γιούλια, ακούγεται να καθησυχάζει τη συγγενή της: «όλα είναι καλά, όλα αντιμετωπίζονται, όλοι πάμε καλύτερα, όλοι μας είμαστε ζωντανοί».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ