Το Σαν Φρανσίσκο προσέφυγε κατά του Αμερικανού υπουργού Δικαιοσύνης

Το Σαν Φρανσίσκο προσέφυγε κατά του Αμερικανού υπουργού Δικαιοσύνης Facebook Twitter
Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Τζεφ Σέσιονς (EPA)
0

Η πόλη του Σαν Φρανσίσκο προσέφυγε σήμερα κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς, ζητώντας από ομοσπονδιακό δικαστήριο να ανατρέψει μία απόφασή του Σέσιονς. 

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Σέσιονς ανακάλεσε τις νομικές οδηγίες για την προστασία των μειονοτήτων, των απόρων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες.


Ο δικηγόρος της πόλης Ντένις Χερέρα ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η αγωγή του επικεντρώνεται στα έξι από τα 25 διαφορετικά νομικά υπομνήματα που ανακάλεσε ο Σέσιονς.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι προσπαθεί να καταργήσει τη νομική προστασία για τους φτωχούς, τους εγχρώμους και τους ανθρώπους με αναπηρία υπό το πρόσχημα των ρυθμιστικών μεταρρυθμίσεων.


Ο εκπρόσωπος του Σέσιονς δεν ήταν σε θέση να κάνει κάποιο σχόλιο για την αγωγή που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βόρειας Καλιφόρνιας.


Τον Δεκέμβριο του 2017 ο υπουργός ανακοίνωσε ότι καταργεί τις κατευθυντήριες οδηγίες γιατί τις θεωρούσε «αχρείαστες, ασύμβατες με την ισχύουσα νομοθεσία ή λανθασμένες».


Στο ένα από αυτά τα υπομνήματα, για παράδειγμα, δίνονταν οδηγίες για το πώς οι πολιτειακές και τοπικές αρχές θα πρέπει να διευκολύνουν τους υπαλλήλους με ειδικές ανάγκες στον χώρο εργασίας, προκειμένου να τους προστατεύουν από διακρίσεις και να συμμορφώνονται με μια απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που αφορούσε την εφαρμογή του νόμου περί ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Σε ένα άλλο επισημαίνεται ότι οι αρχές θα πρέπει να εξετάζουν πολύ προσκεκτικά το αν θα επιβάλουν πρόστιμα σε ανηλίκους οι οποίοι δεν μπορούν να τα πληρώσουν και σημειώνεται ότι τα πρόστιμα μπορεί να οδηγήσουν σε αλλεπάλληλες παραβάσεις.


Στην αγωγή υποστηρίζεται ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης διέπραξε σφάλμα επειδή δεν έθεσε το θέμα σε διαβούλευση πριν ανακαλέσει αυτές τις οδηγίες και επειδή δεν εξήγησε πού βασίστηκε η απόφασή του.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ