Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Όσοι θέλουν βίζα, να δίνουν τις «ταυτότητές» τους στα social media

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Όσοι θέλουν βίζα, να δίνουν τις «ταυτότητές» τους στα social media Facebook Twitter
0

Τη «συλλογή» των προσωπικών στοιχείων που δηλώνουν στα social media, από όσους κάνουν αίτηση για βίζα στις ΗΠΑ, προτείνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η πρόταση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, αν εγκριθεί από το Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού των ΗΠΑ, θα έχει ως αποτέλεσμα οι περισσότεροι μετανάστες και μη, αιτούντες αμερικανικών θεωρήσεων (βίζα), να πρέπει να παρέχουν όλες τις «ταυτότητες» που χρησιμοποίησαν στα social media τα τελευταία πέντε χρόνια.

Οι πληροφορίες αυτές θα χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο και την ταυτοποίησή τους, όπως αναφέρεται. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου αναμένεται να επηρεάσει περίπου 14,7 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως.

Όπως επισημαίνει το Reuters, προηγουμένως, σύμφωνα με κανόνες που θεσπίστηκαν τον περασμένο Μάιο, οι προξενικοί υπάλληλοι είχαν την εντολή να συλλέγουν «ταυτότητες» στα social media μόνο όταν έκριναν πως «αυτές οι πληροφορίες απαιτούνται για να επιβεβαιώσουν την ταυτότητα ή για να διεξαχθεί αυστηρότερος έλεγχος για την εθνική ασφάλεια».

Το νέο σχέδιο δημοσιεύθηκε στο Ομοσπονδιακό Μητρώο την Παρασκευή, και οι πολίτες έχουν περιθώριο 60 ημερών για να καταθέσουν τα σχόλιά τους, πριν το εγκρίνει ή απορρίψει το Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού.

Εκτός από τα στοιχεία που χρησιμοποιούν στα social media, τα νέα μέτρα προβλέπουν ότι οι αιτούντες αμερικανικών θεωρήσεων θα πρέπει να υποβάλουν τις προηγούμενες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους (e-mails) και τους αριθμούς τηλεφώνου που χρησιμοποίησαν τα τελευταία πέντε χρόνια, καθώς και το ιστορικό ταξιδίων τους στο εξωτερικό.

Επίσης, θα ερωτηθούν εάν έχουν απελαθεί ή απομακρυνθεί από οποιαδήποτε χώρα και αν τα μέλη της οικογένειας έχουν εμπλακεί σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Μόνο οι αιτούντες διπλωματικών και επίσημων θεωρήσεων αναμένεται να εξαιρούνται από την υποβολή των επιπλέον πληροφοριών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM