Το Βατικανό διoργανώνει σεμινάρια εξορκισμού για ιερείς λόγω της αύξησης των «δαιμονισμών»

Το Βατικανό διoργανώνει σεμινάρια εξορκισμού για ιερείς λόγω της αύξησης των «δαιμονισμών» Facebook Twitter
EPA
3

Το Βατικανό θα διοργανώσει σεμινάριο εξορκισμών για ιερείς, τον επόμενο μήνα, μετά τις αναφορές για αύξηση των περιστατικών «δαιμονικής κατοχής» πιστών που ζητούν τη βοήθεια ιερέων.

Η Διεθνής Οργάνωση Εξορκιστών, με περισσότερους από 200 Καθολικούς, Αγγλικανούς και Ορθόδοξους ιερείς, που υποστηρίζεται από το Βατικανό, έχει καταγράψει άνοδο τέτοιων έκτακτων περιστατικών που, κατά τους ιερείς, απαιτούν την άμεση επέμβασή τους.

Ιερέας από την Σικελία μεταφέρει πως, μόνο στην Ιταλία, ο αριθμός των ατόμων που πιστεύουν ότι σε κάποιο σημείο της ζωής τους δαιμονίστηκαν τριπλασιάστηκε πέρσι, «σκαρφαλώνοντας» στις 500.000. Παρόμοια είναι η τάση - σύμφωνα πάντα με τους κληρικούς - και στην Ιρλανδία.

Η συντριπτική πλειονότητα πάντως, ακόμα και μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας, τονίζει πως αυτή η σχολή σκέψης και αντιμετώπισης κάποιων παράξενων αλλά όχι ανεξήγητων συμπεριφορών, συνιστά «πνευματική κακοποίηση» και κατάχρηση της ιεροσύνης.

Άνθρωποι με ψυχολογικά προβλήματα συχνά στοχοποιούνται από πιστούς συγγενείς και φίλους που αποδίδουν σε δαίμονες το υφιστάμενο πρόβλημα τους, με αποτέλεσμα να απευθύνονται σε ιερείς αντί για ειδικούς. 

Το σεμινάριο εκπαίδευσης ιερέων θα διεξαχθεί στη Ρώμη, από τις 16 έως της 21 Απριλίου και θα εστιάσει στις τεχνικές του εξορκισμού και την «προσευχή της απελευθέρωσης» που συχνά ψάλλεται κατά το τελετουργικό.

«Η μάχη ενάντια στον Κακό ξεκίνησε με την δημιουργία του κόσμου και θα κρατήσει μέχρι το Τέλος του», δήλωσε ένας από τους προγραμματισμένους ομιλητές του σεμιναρίου, ο ιερέας Τσεζάρε Τρουκούι.

«Πολλοί χριστιανοί δεν πιστεύουν πια στην ύπαρξη του Διαβόλου, λίγοι είναι οι αναγνωρισμένοι εξορκιστές και οι νέοι ιερείς δεν ενδιαφέρονται να μάθουν το τελετουργικό και τις πρακτικές απελευθέρωσης», συνεχίζει ο Τρουκούι.

Ο πατήρ Μπενίνγκο Παλίλα από τη Σικελία προειδοποιεί από την πλευρά του πως οι αυτοδίδακτοι εξορκιστές είναι βέβαιο ότι θα κάνουν λάθη. «Χρειάζεται περίοδος μαθητείας όπως για πολλές άλλες ειδικότητες», υποστηρίζει ο Παλίλα.

Στο παρελθόν, ακόμα και ο Πάπας Φραγκίσκος είχε υποστηρίξει την πρακτική του εξορκισμού, παροτρύνοντας τους ιερείς που εντοπίζουν δαιμονισμένους να τους παραπέμπουν σε πεπειραμένους εξορκιστές.

Σε παλαιότερο ρεπορτάζ του, ο Economist κατέγραφε ότι η έλλειψη διαπιστευμένων εξορκιστών - ό,τι και αν σημαίνει αυτό - είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση των ανεξάρτητων ιερέων που αναλάμβαναν τους «εξορκισμούς» ανθρώπων και σπιτιών έναντι εκατοντάδων ευρώ.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια