Η Marvia Malik έγινε η πρώτη transgender παρουσιάστρια ειδήσεων στο Πακιστάν

Η Marvia Malik έγινε η πρώτη transgender παρουσιάστρια ειδήσεων στο Πακιστάν Facebook Twitter
0

Η Marvia Malik έγραψε ιστορία στο Πακιστάν καθώς έγινε η πρώτη transgender παρουσιάστρια ειδήσεων σε μια άκρως συντηρητική, μουσουλμανική χώρα όπου τα μέλη της κοινότητας LGBTQ+ χλευάζονται δημοσίως, διώχνονται από τις οικογένειές τους και γίνονται στόχος βίαιων επιθέσεων. 

Σε ηλικία μόλις 21 ετών, η Marvia Malik προσελήφθη από το ιδιωτικό κανάλι Kohenoor ως κεντρική παρουσιάστρια του βραδινού δελτίου ειδήσεων και παρόλο που πρόσφατα έγινε επίσης η πρώτη transgender γυναίκα που περπάτησε στο catwalk ενός σόου μόδας στη χώρα, η ίδια λέει πως πάθος της είναι μόνο η δημοσιογραφία. 

«Η κοινωνία μας μεταχειρίζεται τα transgender άτομα με ντροπή, τα υποβαθμίζει, τους αρνείται θέσεις εργασίας, τα χλευάζει και τα λοιδορεί. Θέλω να το αλλάξω αυτό», είπε η 21χρονη που παραδέχθηκε πως όταν της πρόσφεραν τη δουλειά ξέσπασε σε φωνές κλάματα από την χαρά και τη συγκίνηση.

Η Marvia Malik λέει πως ελπίζει με τη δουλειά της να βοηθήσει στη βελτίωση της ζωής των μελών της πακιστανικής κοινότητας LGBTQ+. «Η κοινότητά μας θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ισότιμα και δεν πρέπει να υπάρχει κανένας διαχωρισμός με βάση το φύλο. Θα έπρεπε να μας δοθούν ίσα δικαιώματα και να μας θεωρούν κοινού πολίτες, αντί για "τρίτο φύλο"», λέει η ίδια.

Η Marvia Malik έγινε η πρώτη transgender παρουσιάστρια ειδήσεων στο Πακιστάν Facebook Twitter

Τα παιδικά της χρόνια δεν ήταν καθόλου εύκολα, αφού δεχόταν συνεχές και έντονο bullying από τους συμμαθητές της και όταν τελείωσε το σχολείο οι γονείς της την έδιωξαν από το σπίτι. Βρήκε καταφύγιο σε άλλες transgender γυναίκες και εργάστηκε σαν αισθητικός για να καταφέρει να πληρώσει τη σχολή δημοσιογραφίας.

«Οι γονείς μου ποτέ δεν με αποδέχθηκαν ως παιδί τους. Ποτέ δεν πρόκειται να με αποδεχθούν», λέει, προσθέτοντας πως γνωρίζουν όλη την πορεία της αλλά εξακολουθούν να την απορρίπτουν. «Ξέρουν πως έχω κάνει το μοντέλο και πως δουλεύω ως παρουσιάστρια ειδήσεων. Είναι η εποχή των social media και δεν υπάρχει τίποτα που να μην γνωρίζει η οικογένειά μου. Αλλά και πάλι με έχουν απορρίψει», εξηγεί η 21χρονη Malik.

Η Marvia Malik έγινε η πρώτη transgender παρουσιάστρια ειδήσεων στο Πακιστάν Facebook Twitter
Η Marvia Malik έγινε η πρώτη transgender παρουσιάστρια ειδήσεων στο Πακιστάν Facebook Twitter
Η Marvia Malik έγινε η πρώτη transgender παρουσιάστρια ειδήσεων στο Πακιστάν Facebook Twitter

Τα transgender άτομα αντιμετωπίζουν τεράστιες διακρίσεις στο Πακιστάν και είναι πολύ δύσκολο να βρουν δουλειά με αποτέλεσμα να στρέφονται προς την επαιτεία ή την πορνεία για να βγάλουν μερικά χρήματα.

«Έγραψα ιστορία στη χώρα μου και υπόσχομαι να χρησιμοποιήσω το επάγγελμά μου ως παρουσιάστρια για να αλλάξω τη γενική συμπεριφορά της κοινωνίας απέναντι στα transgender άτομα», ανέφερε η νεαρή παρουσιάστρια.

Με πληροφορίες από BBC και Associated Press 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ