Συνελήφθη ο ύποπτος που προσπάθησε να παρασύρει με αυτοκίνητο στρατιωτικούς στη Γαλλία

Συνελήφθη ο ύποπτος που προσπάθησε να παρασύρει με αυτοκίνητο στρατιωτικούς στη Γαλλία Facebook Twitter
EPA/GUILLAUME HORCAJUELO
0

Συνελήφθη στην Γκρενόμπλ ο άνδρας που είναι ύποπτος ότι οδήγησε το αυτοκίνητό του εναντίον στρατιωτικών σήμερα το πρωί στη νοτιοανατολική Γαλλία, δήλωσαν πηγές προσκείμενες στην έρευνα.

Η αστυνομία γνωστοποίησε στον λογαριασμό της στο Twitter την σύλληψη ενός ατόμου, στην Γκρενόμπλ, σε μικρή απόσταση από την περιοχή στην οποία σημειώθηκε το περιστατικό αυτό εναντίον στρατιωτικών στην πόλη Βαρς-Αλιέρ-ε-Ρισέ.

«Δεν γνωρίζουμε αν επρόκειτο για ακούσια ενέργεια, ή για ενέργεια που είχε στόχο να τρομάξει τους στρατιώτες ή για προμελετημένη ενέργεια», δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής νομαρχίας.

Από το περιστατικό αυτό, το οποίο σημειώθηκε στην Βαρς-Αλιέρ-ε-Ρισέ, μια μικρή πόλη νότια της Γκρενόμπλ, δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί.

Ο δράστης της σημερινής επίθεσης, τα κίνητρα του οποίου παραμένουν άγνωστα σύμφωνα και με άλλες πηγές, προσέβαλε και στη συνέχεια αποπειράθηκε να πέσει πάνω σε μέλη της 27ης Ορεινής Ταξιαρχίας, τα οποία φορούσαν αθλητικά ρούχα, αλλά ήταν ευδιάκριτο ότι ήταν στρατιωτικοί, προτού διαφύγει, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην έρευνα.

«Γύρω στις 08:15 (09:15 ώρα Ελλάδος) απείλησε λεκτικά έξι ή επτά στρατιωτικούς που έκαναν τζόγκινγκ. Στη συνέχεια προσέβαλε μια δεύτερη ομάδα στρατιωτικών που έβγαινε για να κάνει τζόγκινγκ και η οποία τον έχασε στη συνέχεια από το οπτικό της πεδίο, όμως ενώ επέστρεφαν κατευθύνθηκε κατά πάνω τους με το αυτοκίνητο. Οι στρατιωτικοί κατάφεραν να ανέβουν στο πεζοδρόμιο και να μην τους χτυπήσει. Χωροφύλακες περικύκλωσαν την ζώνη και άρχισαν τις έρευνες και από στρατιωτικής πλευράς ενισχύσαμε την περίμετρο ασφαλείας», διευκρίνισε ο συνταγματάρχης Μπενουά Μπριλόν, εκπρόσωπος του στρατού ξηράς.

Το περιστατικό αυτό σημειώνεται λιγότερο από μια εβδομάδα μετά την τζιχαντιστική επίθεση στη νοτιοδυτική Γαλλία, από την οποία έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ο Αρνό Μπελτράμ, ο αξιωματικός της χωροφυλακής που παραδόθηκε στη θέση μιας ομήρου.

Σήμερα γίνονται οι κηδείες και αποτίεται ύστατος φόρος τιμής στα τέσσερα αυτά θύματα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM