ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ανέκαμψε η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ μέσα στον Μάρτιο

Ανέκαμψε η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ μέσα στον Μάρτιο Facebook Twitter
EPA
0

Ανάκαμψη παρουσιάζει η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της SSRS για λογαριασμό του CNN. 

Η δημοτικότητα του 45ου Αμερικανού προέδρου επέστρεψε στο υψηλότερο επίπεδό της από τη συμπλήρωση των πρώτων 100 ημερών του στον Λευκό Οίκο, παρά τις αρνητικές κριτικές που δέχεται για τον χειρισμό κρίσιμων εσωτερικών και διεθνών ζητημάτων, όπως η οπλοκατοχή και ο εμπορικός πόλεμος. 


Έτσι, το 42% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο ο Τραμπ ασκεί την προεδρία του, ενώ το 54% τον αποδοκιμάζει. Το ποσοστό αποδοχής του Αμερικανού προέδρου έχει αυξηθεί κατά επτά μονάδες, σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο.

Στην αύξηση αυτή περιλαμβάνεται και μία αύξηση έξι ποσοστιαίων μονάδων στη θετική αποδοχή που έχει από τους Ρεπουμπλικάνους (από 80% στο 86%), αλλά και μία ίδια ποσοστιαία αύξηση κατά έξι μονάδες στους Ανεξάρτητους (από 35% στο 41%).


Η δημοτικότητα του Τραμπ είναι υψηλότερη κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες από αυτή του Ρόναλντ Ρίγκαν και του Μπαράκ Ομπάμα, κατά την αντίστοιχη περίοδο της πρώτης προεδρικής θητείας τους.


Βέβαια τα ποσοστά της δημοτικότητας του Τραμπ είχαν διακυμάνσεις στις τέσσερις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που πραγματοποίησε το CNN, καθώς καταγράφηκαν στο 35% τον Δεκέμβριο, στο 40% τον Ιανουάριο, στο 35% τον Φεβρουάριο και στο 42% στη νέα δημοσκόπηση. 


Το πιο θετικό ποσοστό αποδοχής που συγκεντρώνει ο πρόεδρος Τραμπ προέρχεται από τον τομέα της οικονομίας, όπου συγκεντρώνει το 48% των θετικών κρίσεων έναντι 45% των αρνητικών.

Στα θέματα του εμπορίου το 38% των ερωτηθέντων εγκρίνει τους χειρισμούς του Τραμπ, ενώ το 50% έχει αρνητική άποψη.

Στην εξωτερική πολιτική, το 39% συμφωνεί με τις κινήσεις του Τραμπ ενώ το 53% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι διαφωνού. 

Το 47% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ο πρόεδρος Τραμπ ήταν πολύ ήπιος με τη Ρωσία μέχρι τώρα, ενώ το 41% αξιολογεί ως «περίπου σωστούς» τους χειρισμούς του Αμερικανού προέδρου (η δημοσκόπηση ολοκληρώθηκε χθες το πρωί, πριν από την ανακοίνωση της απέλασης 60 Ρώσων διπλωματών από το αμερικανικό έδαφος).


Σε ό,τι αφορά την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ, το 54% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση δεν εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο ο πρόεδρος χειρίζεται το ζήτημα ενώ μόλις το 36% έχει θετική άποψη.


Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δημοσιοποιούνται σε μία περίοδο που έχει στιγματιστεί από τις αποκαλύψεις για εξωσυζυγικές σχέσεις του Αμερικανού προέδρου και τις προσπάθειες που έγιναν για τη συγκάλυψή τους.

Σημαντικό ρόλο στην κοινή γνώμη έχουν παίξει και οι αποχωρήσεις βασικών στελεχών και συμβούλων της κυβέρνησης Τραμπ, με πιο «ηχηρές» αυτήν του υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον και του πρώην Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας Χέρμπερτ Ρέιμοντ ΜακΜάστερ.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM