Κύπρος: Σε προχωρημένο στάδιο οι διαπραγματεύσεις με αιγυπτιακές εταιρείες για το φυσικό αέριο

Κύπρος: Σε προχωρημένο στάδιο οι διαπραγματεύσεις με αιγυπτιακές εταιρείες για το φυσικό αέριο Facebook Twitter
0

Για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων «Αφροδίτη» και «Καλυψώ» μίλησε ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, στο περιθώριο συνεδρίου για το φυσικό αέριο. 

Η Κύπρος βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων με εταιρείες στην Αίγυπτο για την πώληση φυσικού αερίου από το «Αφροδίτη», είπε ο υπουργός, σημειώνοντας τη δέσμευση της Λευκωσίας να συνεργαστεί στενά με τις κοινοπραξίες και τις χώρες της περιοχής.

Σχετικά με το αν οι εν λόγω εταιρείες προβληματίζονται από τις τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Λακκοτρύπης είπε πως, από τις επαφές του, πιστοποιείται ότι ο ενεργειακός σχεδιασμός συνεχίζει και υλοποιείται όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί.

Όπως υπογράμμισε άλλωστε, ένας από τους τρόπους αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας είναι η εγγύτερη σχέση των χωρών της περιοχής , τόσο σε διακρατικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο εμπορικών συμφωνιών. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM