Η Ρωσία απαντά στους ΥΠΕΞ της Ε.Ε για τη δηλητηρίαση του Σκριπάλ

Η Ρωσία απαντά στους ΥΠΕΞ της Ε.Ε για τη δηλητηρίαση του Σκριπάλ Facebook Twitter
EPA/ANDY RAIN
0

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εξέφρασε απόψε τη λύπη του για τα σχόλια που έγιναν κατά τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης νωρίτερα σήμερα, σχετικά με τη δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στη Βρετανία.

Οι υπουργοί, που συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες, κάλεσαν τη Μόσχα να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με τη χρήση ενός νευροτοξικού παράγοντα σε βάρος του Σκριπάλ και της κόρης του και εξέφρασαν την «ανεπιφύλακτη αλληλεγγύη τους» στο Λονδίνο.

«Λυπούμαστε που η Ευρωπαϊκή Ένωση (...) για άλλη μια φορά υπάκουσε στις παρερμηνευμένες απόψεις της "ευρωαλληλεγγύης" και των συσσωρευμένων αντιρωσικών αντανακλαστικών» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο.

«Αυτή η κατάσταση, φυσικά, δεν τιμά την κοινή εξωτερική πολιτική της Ε.Ε.», καταλήγει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, η Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου είπε πως οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. ενημερώθηκαν από τον Βρετανό ομόλογό τους, Μπόρις Τζόνσον σχετικά με την υπόθεση Σκριπάλ.

«Εκφράζουμε την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη μας στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά την επίθεση στο Σάλσμπερι», ανέφερε η Μογκερίνι και πρόσθεσε ότι η Ε.Ε. παρακολουθεί την υπόθεση πολύ στενά και περιμένει από τη Ρωσία να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη διεθνή κοινότητα, σχετικά με τη χρήση του νευροτοξικού παράγοντα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ