Η 26χρονη Βρετανίδα που σκοτώθηκε στο Αφρίν πολεμώντας στο πλευρό των Κούρδων

Η 26χρονη Βρετανίδα που σκοτώθηκε στο Αφρίν πολεμώντας στο πλευρό των Κούρδων Facebook Twitter
2

Μία Βρετανίδα, η οποία πολέμησε ως εθελόντρια στο πλευρό των Κούρδων στην πόλη Αφρίν ,σκοτώθηκε στη Συρία, σύμφωνα με όσα είπε ο πατέρας της στο BBC.

Η Άννα Κάμπελ, 26 ετών, από το Lewes στο Ανατολικό Σάσεξ, πέθανε στις 15 Μαρτίου στο Αφρίν.

Ο πατέρας της είπε ότι ήταν αποφασισμένη να πολεμήσει και πρόσθεσε πως «ήθελε να δημιουργήσει έναν καλύτερο κόσμο και θα έκανε ό, τι μπορούσε για να το πετύχει αυτό».

Η Κάμπελ, που ήταν ειδικευμένη υδραυλικός στο Ηνωμένο Βασίλειο, ταξίδεψε στη Συρία τον Μάιο του 2017 για να βοηθήσει αρχικά τους Κούρδους που πολεμούσαν εναντίον των τζιχαντιστών.

Οι βρετανικές αρχές είχαν προειδοποιήσει επανειλημμένα όλους τους πολίτες να μην ταξιδεύουν στη Συρία και ότι η συμμετοχή σε οποιαδήποτε ένοπλη ομάδα θα μπορούσε να οδηγήσει σε σύλληψη ή και θάνατο.

Η 26χρονη Βρετανίδα που σκοτώθηκε στο Αφρίν πολεμώντας στο πλευρό των Κούρδων Facebook Twitter

Η Άννα Κάμπελ συνέδραμε εθελοντικά με τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ  Μονάδες Προστασίας Γυναικών (YPJ στην πολιορκημένη πόλη του Αφρίν όταν το κομβόι με το οποίο ταξίδευε χτυπήθηκε από βλήμα του τουρκικού στρατού

Πηγές λένε ότι ο 26χρονη αρχικά ταξίδεψε στη Συρία για να ενταχθεί στον κουρδικό αγώνα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, αλλά ζήτησε από τους Κούρδους διοικητές να την στείλουν στο μέτωπο του Αφρίν, όταν η Τουρκία ξεκίνησε επίγεια και αεροπορική επίθεση για να πλήξει τις κουρδικές δυνάμεις τον Ιανουάριο.

Αυτή είναι η πρώτη Βρετανίδα που έχει πεθάνει στην πόλη του Αφρίν μαχόμενη με το YPG ή το YPJ, ενώ οκτώ ακόμη πολίτες της χώρας έχουν σκοτωθεί στην περιοχή συνδράμοντας στις μονάδες αυτές.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ