Ο Ερντογάν απειλεί την Ευρώπη: Αν ανοίξω τα σύνορα δεν θα βρίσκετε τρύπα να κρυφτείτε

Ο Ερντογάν απειλεί την Ευρώπη: Αν ανοίξω τα σύνορα δεν θα βρίσκετε τρύπα να κρυφτείτε Facebook Twitter
EPA
6

Νέες απειλές προς την Ευρώπη εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ερζερούμ. 

«Φιλοξενούμε 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες από την Συρία. Αν ανοίξουμε τις πύλες δεν θα βρίσκετε τρύπα να κρυφτείτε. Με παρακαλέσατε να μην ανοίξω τα σύνορα. Αποφασίστε επιτέλους τι θέλετε!», είπε μιλώντας μπροστά σε χιλιάδες κόσμου στο Ερζερούμ, μετά την κηδεία ενός πεσόντος στις επιχειρήσεις στην Αφρίν. 

Ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε φραστικά και στις ΗΠΑ. «Είμαστε ένα έθνος 81 εκατομμυρίων. Θα μας πουν τι να κάνουμε;», αναρωτήθηκε.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως οι επιχειρήσεις στην Αφρίν πλησιάζουν στο τέλος τους, λέγοντας πως η Τουρκία κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προστατευθούν οι άμαχοι. 

Πριν από δύο ημέρες, ο Τούρκος πρόεδρος διαμαρτυρόταν για τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωση, αναφορικά με το προσφυγικό.

«Η ΕΕ βοήθησε την Ελλάδα που χρεοκόπησε κατά την οικονομική κρίση (...) Τους έδωσαν 400 δισεκατομμύρια ευρώ - όταν χώρες με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο έχουν προβλήματα, τους βοηθούν, με ανταλλάγματα φυσικά», δήλωνε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στους Τούρκους κοινοτάρχες.

Μιλώντας την Τετάρτη από την Άγκυρα, ο Ερντογάν κατηγόρησε τους δυτικούς για διαφορετικά μέτρα και σταθμά στην παροχή οικονομικής βοήθειας, αφού, όπως είπε, όταν η δική του χώρα έχει προβλήματα «της γυρίζουν την πλάτη».

Διεθνή
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
αν το εχετε καταλαβει το μηνυμα no borders κλπ σημανει υπαρχουν συνορα μονο που βαζουμε ενα θεοτρελο δικτακτορα να τα φυλαει κατα τα γουστα του, και οχι εμεις.Τι να πρωτοπεις για αυτη την παρακμη... Οπως οτι η "φιλομεταναστευτικη' πολιτικη της Τασιας το 2015 οδηγησε σε εκατονταδες πνιγμενους. Αλλα κανεις δεν φταιει εκει.
Έχει γλυτώσει ως τώρα από "πλατεία ταξίμ" και -κυρίως- από το πραξικόπημα, ωστόσο το πιθανότερο είναι να έχει κοινή μοίρα με Σαντάμ και Καντάφι. Για εμάς όμως είναι πολύ "χρήσιμος" όσο (δια της βίας και της προπαγάνδας) οδηγεί τη χώρα του μακρυά από τη δύση η οποία έχει κανακέψει την Τουρκία πολύ και για πολύ. Όσο ο μπίζνεσμαν ταγίπ γατζώνεται στην εξουσία και στα πλούτη που μαζεψε, τόσο η σφαλιάρα που συσσωρεύεται γι αυτόν σε ΗΠΑ -και Ρωσία- θα πέσει βαρύτερη. Ευχής έργον, να διαλυθεί το φασιστικό κράτος, οι καταπιεσμένοι λαοί να ελευθερωθούν και να έχουμε μια συμφιλιωση στην περιοχή μας, ουσιαστική αυτή τη φορά.
Εγώ ανυπομονώ για την ημέρα που οι ΗΠΑ (είτε οι γερμανοί, είτε οι ρώσοι, είτε οι κινέζοι, είτε οι εξωγήινοι) θα αποφασίσουν μια _ελληνική_ άνοιξη!Εκτός αν πιστεύει κανένας ότι η ελληνική πολιτική σκηνή και η ελληνική ολιγαρχία τα έχουν πάει τόσο περίφημα τα τελευταία 50 χρόνια, που δεν χρειάζεται καμμία αλλαγή του οικονομικού / πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα. Αν φτάσουμε να ευχόμαστε / ζητάμε ανοιχτά επεμβάσεις των ΗΠΑ σε άλλες χώρες με το κριτήριο του τι αρέσει σε εμάς, ας σκεφτούμε το πόσο δεν αρέσουμε εμείς σε όλους τους υπόλοιπους.Αλλά ξέχασα, εμείς οι έλληνες είμαστε ο περιούσιος λαός και όλοι οφείλουν να μας αγαπάνε.
Αν πραγματικά πιστεύεις ότι η Ελλάδα είναι στο ίδιο επίπεδο με την Τουρκία τότε μάλλον δε γνωρίζεις πολλά για την πολιτική σκηνή γενικότερα.Υ.Γ. Καλά για τους εξωγήινους δε θα μιλήσω καν. Το τερμάτισες!