Το ΝΑΤΟ κατηγορεί τη Ρωσία για προσπάθεια αποσταθεροποίησης της Δύσης

Το ΝΑΤΟ κατηγορεί τη Ρωσία για προσπάθεια αποσταθεροποίησης της Δύσης Facebook Twitter
EPA/OLIVIER HOSLET
3

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, κατηγορεί τη Ρωσία για προσπάθεια αποσταθεροποίησης της Δύσης.

Δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν το θέμα της επίθεσης με τη χρήση νευροτοξικού παράγοντα στο βρετανικό έδαφος, κατηγορώντας παράλληλα τη Ρωσία ότι προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τη Δύση.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι η Βρετανία μπορεί να υπολογίζει στην νατοϊκή αλληλεγγύη, αλλά δήλωσε ότι δεν έχει ζητηθεί από το Λονδίνο η ενεργοποίηση της ρήτρας αμοιβαίας άμυνας, ούτε έχει διατυπωθεί άλλο αίτημα για την παροχή βοήθειας στην έρευνα για τη χρήση χημικού όπλου στο βρετανικό έδαφος.

«Η επίθεση στο Σάλσμπερι πραγματοποιήθηκε σε πλαίσιο που έχουμε να δούμε πολλά χρόνια», δήλωσε αναφερόμενος στη Ρωσία.

«Απαντάμε με διάφορους τρόπους», πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ καταδικάζουν την επίθεση

Η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία και οι ΗΠΑ εξέδωσαν κοινό ανακοινωθέν στην οποία δηλώνουν, ότι η επίθεση με στρατιωτικής χρήσης νευροτοξικό παράγοντα ενός τύπου που έχει παρασκευασθεί από τη Ρωσία, αποτελεί την πρώτη επιθετική χρήση νευροτοξικού παράγοντα στην Ευρώπη από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και συνιστά επίθεση κατά της κυριαρχίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Διεθνή
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Αφου ο Τραμπ τα εχει πλακακια με τη Ρωσία πως γίνεται να θελει πολεμο με την Ρωσία; Αλλα περα απο αυτα, είναι ηλιου φαεινοτερο ότι η Ρωσία εχει κανει εδω και χρόνια επικινδυνα σοβαρες προσπαθειες να διαλυθει η ΕΕ.