Ένας στους τέσσερις Αυστριακούς θέλει έναν «ισχυρό φύρερ» για ηγέτη - Σοκ από τις απαντήσεις σε δημοσκόπηση

Ένας στους τέσσερις Αυστριακούς θέλει έναν «ισχυρό φύρερ» για ηγέτη - Σοκ από τις απαντήσεις σε δημοσκόπηση Facebook Twitter
6

Σοκ προκαλούν τα ευρήματα δημοσκόπησης στην Αυστρία καθώς ένας στους τέσσερις Αυστριακούς θέλει για ηγέτη έναν «ισχυρό φύρερ».

Ειδικότερα, την ανάληψη της ηγεσίας της χώρας από έναν "ισχυρό φύρερ" φέρεται να επιζητεί ο ένας στους τέσσερις Αυστριακούς, σύμφωνα με αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση για το αποκαλούμενο "Κοινωνικό Βαρόμετρο" της μεγάλης αυστριακής φιλανθρωπικής οργάνωσης "Φόλκσχιλφε".

Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται σήμερα με την ευκαιρία της χθεσινής 80ης επετείου από την προσάρτηση της Αυστρίας στο γερμανοναζιστικό Τρίτο Ράιχ, στις 12 Μαρτίου 1938.

Στη δημοσκόπηση διαπιστώνεται πως με τη θέση ότι «θα πρέπει να υπάρχει ένας ισχυρός φύρερ, ο οποίος δεν χρειάζεται να λαμβάνει υπόψη του ούτε μία βουλή ούτε εκλογές», συμφωνούν - και μάλιστα πολύ -  οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 8% και "αρκετά" σε ποσοστό 18%, συνολικά δηλαδή ένα ποσοστό 26%, ενώ "λίγο" εμφανίζονται να συμφωνούν οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 25%, και "καθόλου" δεν συμφωνεί ένα ποσοστό 43%.

Σε σημερινές δηλώσεις του στη Βιέννη, ο διευθυντής της φιλανθρωπικής οργάνωσης Έριχ Φένινγκερ χαρακτηρίζει συγκλονιστικό το αποτέλεσμα του "Κοινωνικού Βαρομέτρου"  και ζητά από την πολιτική να αντιδράσει άμεσα.

Ο ίδιος υπενθυμίζει όμως ταυτόχρονα, πως στο πλαίσιο του περυσινού προεκλογικού αγώνα για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 15ης Οκτωβρίου, δημοσκόπηση του ίδιου ινστιτούτου κατέγραφε ότι οι Αυστριακοί, σε ποσοστό 94%, θεωρούν τη δημοκρατία ως την καλύτερη μορφή διακυβέρνησης, ωστόσο το ποσοστό αυτό φέρεται να παρουσιάζει μειωτική τάση.

Στο ίδιο "Κοινωνικό Βαρόμετρο", στο οποίο ερωτώνται πολίτες ηλικίας άνω των 15 ετών, οι Αυστριακοί στην μεγάλη πλειονότητα τους, 80%, εμφανίζονται να υποστηρίζουν ως "σημαντικό" το δικαίωμα της διαδήλωσης.

Διεθνή
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ