18χρονη σερβιτόρα από το Τέξας συγκινεί με την καλοσύνη της και κερδίζει μια αναπάντεχη υποτροφία

18χρονη σερβιτόρα από το Τέξας συγκινεί με την καλοσύνη της και κερδίζει μια αναπάντεχη υποτροφία Facebook Twitter
1

Η καλοσύνη μίας 18χρονης που δούλευε ως σερβιτόρα για να εξοικονομήσει χρήματα για τις σπουδές της και η δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συνέβαλαν ώστε η κοπέλα να κερδίσει μία υποτροφία με τον πιο απροσδόκητο τρόπο.


Η 'Εβονι Γουίλιαμς δούλευε στο εστιατόριο La Marque στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Την περασμένη εβδομάδα ένας ηλικιωμένος πελάτης, ο Αντριαν Κάρπεντερ, προσπαθούσε, μάταια, να κόψει το ζαμπόν του, καθώς πάσχει από μία χρόνια νόσο που του περιορίζει την ελευθερία κινήσεων.

Ο Κάρπεντερ ζήτησε τη βοήθεια της Γουίλιαμς που, αν και ήταν πάρα πολύ πιεσμένη, έσπευσε να τον βοηθήσει. 

Η στιγμή που έσκυβε πάνω από το πιάτο του για να κόψει το ζαμπόν έγινε αντιληπτή από μία πελάτισσα, τη Λάουρα Γουόλφ, η οποία καθόταν πίσω από τον ηλικιωμένο.

Αμέσως η γυναίκα τράβηξε φωτογραφία με το κινητό της και την ανάρτησε στην ιστοσελίδα της γράφοντας τα εξής: «Είμαι ευγνώμων που είδα στο ξεκίνημα της μέρας μου αυτήν την υπέροχη πράξη καλοσύνης και φροντίδας, τη στιγμή που όλα γύρω μου είναι μαύρα. Μακάρι να μπορούσαμε όλοι να είμαστε σαν αυτήν την σερβιτόρα και να βρίσκαμε χρόνο να φροντίζουμε τον πλησίον μας ...».

18χρονη σερβιτόρα από το Τέξας συγκινεί με την καλοσύνη της και κερδίζει μια αναπάντεχη υποτροφία Facebook Twitter
Η φωτογραφία που συγκίνησε χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, οι δύο γυναίκες δεν γνωριζόντουσαν.

Η 18χρονη άργησε να μάθει ότι η πράξη της έγινε viral στο Διαδίκτυο αποσπώντας χιλιάδες like.

Εκτός όμως από τους επαίνους χιλιάδων πολιτών και εντύπων σε όλη την Αμερική, το κερασάκι στην τούρτα ήταν μία υποτροφία ύψους 16.000 δολαρίων που της χορήγησε πρόσφατα το Πανεπιστήμιο του Τέξας, προκειμένου να συνεχίσει τις σπουδές της στο τμήμα επιχειρήσεων.

«Θέλαμε να ανταμείψουμε την καλοσύνη της Γουίλιαμς και να της δείξουμε ότι οι καλές πράξεις δεν μένουν απαρατήρητες» δήλωσε η πρύτανης Μελίντα Σπάουλινγκ.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια
Είναι απίστευτο το πώς σε μια χώρα με τα μύρια όσα κοινωνικά, ρατσιστικά, πολιτικά προβλήματα, υπάρχει ακόμη κόσμος ευαίσθητος, που αφουγκράζεται την χαοτική κοινωνία και είναι έτοιμος να συνδράμει με τρόπο αλτρουιστικό, αφιλοκερδή, "σοσιαλιστικό" τον αδύναμο συνάνθρωπό του.