Για «επικίνδυνο παιχνίδι» στην υπόθεση δηλητηρίασης του Σεργκέι Σκριπάλ κατηγορεί την Βρετανία η Ρωσία

Για «επικίνδυνο παιχνίδι» στην υπόθεση δηλητηρίασης του Σεργκέι Σκριπάλ κατηγορεί την Βρετανία η Ρωσία Facebook Twitter
0

Η πρεσβεία της Ρωσίας στο Λονδίνο κατηγόρησε σήμερα τη βρετανική κυβέρνηση ότι παίζει ένα «πολύ επικίνδυνο παιχνίδι» με τον τρόπο που διαχειρίζεται την έρευνα στην υπόθεση της δηλητηρίασης ενός Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 66χρονος Σεργκέι Σκριπάλ και η 33χρονη κόρη του Γιούλια δέχτηκαν επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα στο Σάλσμπερι της νοτιοδυτικής Αγγλίας και οι αρχές αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η πιθανή δηλητηρίαση συνιστά ένα «φρικτό και παράτολμο έγκλημα», δήλωνε, λίγες ημέρες νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος της Βρετανής πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.


«Η πολιτική που ασκείται αυτή τη στιγμή από τη βρετανική κυβέρνηση προς τη Ρωσία συνιστά ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι με την βρετανική κοινή γνώμη» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της πρεσβείας, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε.


Η ρωσική πρεσβεία προειδοποιεί τη Βρετανία πως κατευθύνει την έρευνα σε ένα «άχρηστο πολιτικό πεδίο» που ενέχει τον κίνδυνο να υπάρξουν «σοβαρές μακροπρόθεσμες συνέπειες» στις διμερείς σχέσεις.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ