Forbes. Ο Τζεφ Μπέζος είναι ο πλουσιότερος του κόσμου με διαφορά από τον Μπιλ Γκέιτς

Forbes. Ο Τζεφ Μπέζος είναι ο πλουσιότερος του κόσμου με διαφορά από τον Μπιλ Γκέιτς Facebook Twitter
0

Ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος, κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατάταξη των δισεκατομμυριούχων παγκοσμίως, ξεπερνώντας, για μία ακόμα φορά, τον Μπιλ Γκέιτς, σύμφωνα με τον κατάλογο που δημοσίευσε σήμερα το περιοδικό Forbes.


Χάρη στην αύξηση της τιμής των μετοχών της Amazon κατά 59% τους τελευταίους 12 μήνες, ο Τζεφ Μπέζος πρακτικά διπλασίασε την περιουσία του, η οποία ανέρχεται πλέον σε 120 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας εκείνη του ιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, ύψους 90 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο επιχειρηματίας Ουόρεν Μπάφετ διατήρησε την τρίτη θέση, ο Γάλλος Μπερνάρ Αρνό, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου πολυτελών ειδών LVMH, κατέλαβε την τέταρτη θέση του καταλόγου με τις μεγαλύτερες περιουσίες παγκοσμίως.

Ο Αρνό κατάφερε να ανέβει 7 θέσεις, σε σύγκριση με την προηγούμενη λίστα του Forbes, χάρη στην ευνοϊκή ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο. 


Δύο Κινέζοι δισεκατομμυριούχοι βρίσκονται πλέον μεταξύ των 20 πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη: ο Μα Χουατένγκ, ιδιοκτήτης του κολοσσού του διαδικτύου Tencent, ο οποίος είναι ο ευπορότερος άνθρωπος στην Ασία καταλαμβάνοντας την 17η θέση και ο Τζακ Μα, ο ιδρυτής του κινεζικού κολοσσού διαδικτυακού εμπορίου Alibaba, που ανήλθε την 20η θέση.


Από τους μεγαλύτερους «χαμένους» αυτής της χρονιάς είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος «καταποντίστηκε» από την 544η θέση στην 766η θέση των δισεκατομμυριούχων παγκοσμίως με την περιουσία του να εκτιμάται στα 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια (2,5 δισεκατομμύρια ευρώ).

Όταν ξεκινούσε την προεδρική θητεία του, πέρυσι τον Ιανουάριο, ο Τραμπ υπολογίζεται πως ήταν πλουσιότερος κατά 400 εκατομμύρια δολάρια. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM