Ανοίγει πάλι η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα - Έγιναν συλλήψεις για σχέδιο επίθεσης

Ανοίγει πάλι η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα - Έγιναν συλλήψεις για σχέδιο επίθεσης Facebook Twitter
0

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα θα ξανανοίξει αύριο Τετάρτη και θα παρέχει όλες τις συνήθεις υπηρεσίες της, ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπός της.

Η πρεσβεία παρέμεινε κλειστή για δύο ημέρες λόγω μιας "απειλής" για την ασφάλειά της.

«Εκτιμούμε τη συνεχιζόμενη, ισχυρή υποστήριξη που λαμβάνουμε από την τουρκική αστυνομία για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και του προσωπικού μας» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Ντέιβιντ Γκάινερ.

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε την Δευτέρα τέσσερις Ιρακινούς με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν μια επίθεση εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα.

Την Κυριακή το βράδυ, η αμερικανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Τουρκίας ανακοίνωσε πως θα παραμείνει κλειστή για το κοινό εξαιτίας μιας απειλής στην ασφάλεια.

Στην ίδια ανακοίνωση, η πρεσβεία έκανε συστάσεις στους Αμερικανούς πολίτες στην Τουρκία να αποφεύγουν τις ογκώδεις συγκεντρώσεις ανθρώπων και το κτίριο της πρεσβείας και να βρίσκονται σε επιφυλακή για την ασφάλειά τους όταν επισκέπτονται τουριστικά αξιοθέατα και περιοχές με κόσμο.

«Αποφύγετε τα μεγάλα πλήθη, αποφύγετε την Πρεσβεία, ενημερώστε την οικογένεια και τους φίλους σας για την ασφάλειά σας, παρακολουθήστε τα τοπικά μέσα για ενημερώσεις, κρατήστε διακριτικό προφίλ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ