Ο Μπερλουσκόνι θέλει τον Ταγιάνι ως υποψήφιο πρωθυπουργό της κεντροδεξιάς

Ο Μπερλουσκόνι θέλει τον Ταγιάνι ως υποψήφιο πρωθυπουργό της κεντροδεξιάς Facebook Twitter
0

Ο επικεφαλής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, προτιμά για υποψήφιο πρωθυπουργό της κεντροδεξιάς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα. 

Για την ώρα, ο Αντόνιο Ταγιάνι δεν έχει λύσει την σιωπή του.

Ο «Καβαλιέρε», ως γνωστόν, αγαπά τις θεαματικές εκπλήξεις και, σύμφωνα με αναλυτές, θα ήθελε να επισπεύσει όλη διαδικασία, για να κερδίσει επιπλέον κεντρώους ψηφοφόρους. Όμως ο άμεσα ενδιαφερόμενος, έως τώρα, δείχνει να μην βιάζεται.

Πρόκειται για πολιτικό με πολυετή εμπειρία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο οποίος ανήκει στην μετριοπαθέστερη πτέρυγα της Φόρτσα Ιτάλια. Πολλοί αναλυτές, βέβαια, αναφέρουν ότι την συγκεκριμένη πρόταση δεν βλέπει ιδιαίτερα ευνοϊκά, ο κύριος σύμμαχος του Μπερλουσκόνι, ο γραμματέας της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι.

Η ιταλική νομοθεσία δεν προβλέπει την επιλογή υποψήφιου πρωθυπουργού από κάθε κόμμα ή συμμαχία, πριν τις εκλογές.

Η κίνηση αυτή, γίνεται αναγκαία μόνον μετά την εκλογική αναμέτρηση, κατά τις διαβουλεύσεις των κομμάτων με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και η τελική απόφαση, με την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ανήκει, ακριβώς, στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Προς το παρόν, ο Αντόνιο Ταγιάνι υπογραμμίζει τις άριστες σχέσεις του με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δηλώνει στους δημοσιογράφους ότι «οι προτάσεις που δέχθηκε τον τιμούν», αλλά, παράλληλα, υπενθυμίζει πως «δεν υπάρχει κανείς ο οποίος να μπορεί να αντικαταστήσει τον Μπερλουσκόνι, ούτε ως ηγέτη, αλλά ούτε και ως πολιτικό πρόσωπο που καταφέρνει να ενώνει διαφορετικές δυνάμεις».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM