Τα δύο λιοντάρια που κατάφεραν να επιβιώσουν στις εμπόλεμες ζώνες του Ιράκ και της Συρίας βρήκαν καταφύγιο

Τα δύο λιοντάρια που κατάφεραν να επιβιώσουν στις εμπόλεμες ζώνες του Ιράκ και της Συρίας βρήκαν καταφύγιο Facebook Twitter
EPA
0

Οι εμπόλεμες ζώνες σε χώρες που πνίγονται στο αίμα από επιθέσεις όπως το Ιράκ και η Συρία δεν έχουν μόνο θύματα χιλιάδες αμάχους αλλά και πολλά άγρια ή σπάνια ζώα που ζουν σε ζωολογικούς κήπους.

Σύμφωνα με το Associated Press, τα ταλαιπωρημένα από την πείνα και αφυδατωμένα λιοντάρια στους ζωολογικούς κήπους στο Ιράκ και τη Συρία διασώθηκαν και πλέον είναι ασφαλή από τον πόλεμο βρίσκοντας καταφύγιο στη Νότια Αφρική.

Συγκεκριμένα δύο λιοντάρια διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στη Νότια Αφρική τη Δευτέρα για να βρουν καταφύγιο σε έναν χώρο με άλλα είδη που επέζησαν σε σκληρές συνθήκες αιχμαλωσίας και εγκατάλειψης.

 

Τα λιοντάρια έφθασαν στο Γιοχάνεσμπουργκ μέσα σε μεταλλικά κιβώτια και αφού έφυγαν από ένα καταφύγιο ζώων στην Ιορδανία την Κυριακή, μεταφέρθηκαν σε οχήματα όπου έμειναν για πολλές ώρες ταξιδιού μέχρι να φτάσουν στο καινούργιο τους σπίτι.

Ενδεικτικό των δυσχερειών που πέρασαν τα ζώα σε ζωολογικούς κήπους του Ιράκ και της Συρίας είναι το γεγονός ότι περισσότερα από 40 ζώα του ζωολογικού κήπου της Μοσούλης στο Ιράκ βρέθηκαν νεκρά είτε από την πείνα είτε από βομβιστικές επιθέσεις, ενώ αρκετά διέφυγαν και αγνοούνται.

Τα μέλη της διεθνούς οργάνωσης που διασώζει ζώα από τέτοιες καταστάσεις, Four Paws, έφτασαν στη χώρα πριν από ένα χρόνο και τα δυο ζώα που βρήκαν στον ζωολογικό κήπο στη Μοσούλη ήταν μια αρκούδα και το περίπου 4 ετών λιοντάρι Simba.

Το δεύτερο λιοντάρι, ο 2 ετών Saeed, διασώθηκε τον Ιούλιο μαζί με 12 άλλα ζώα από το πάρκο Magic World της Συρίας.  Σήμερα τα ζώα αυτά έχουν λάβει την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη και έχουν πάρει βάρος.

«Ένας βασικός στόχος είναι να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος σχετικά με τις συνθήκες επιβίωσης των λιονταριών και άλλων ζώων που βρίσκονται σε αιχμαλωσία» δηλώνει η Fiona Miles, διευθύντρια της Four Paws' στη Νότια Αφρική.

Ωστόσο, πολλοί επισημαίνουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άγρια λιοντάρια της Αφρικής, των οποίων ο πληθυσμός έχει μειωθεί πολύ. 

Υπάρχει διάχυτη ανησυχία για τη ζήτηση από ασιατικές χώρες για τα οστά των λιονταριών που χρησιμοποιούνται για παθήσεις, αλλά και για το τεράστιο πρόβλημα της λαθροθηρίας. Σημειώνεται ότι η ασφάλεια στο Lionsrock της Νότιας Αφρικής όπου θα φιλοξενηθούν τα ζώα που διασώθηκαν είναι ισχυρή, καθώς η λαθροθηρία είναι συχνή.

Πάντως, η Νότια Αφρική επιτρέπει τη νόμιμη εξαγωγή οστών από λιοντάρια στην Κίνα και τη Νοτιοανατολική Ασία και διαμηνύει ότι υπάρχουν περίπου 2.900 άγρια λιοντάρια και περίπου 7.000 αιχμάλωτα λιοντάρια στη χώρα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM