Σε στρατόπεδα, όπου η διαβίωση είναι σκληρή, μεταφέρθηκαν τα δύο μέλη του γυναικείου πανκ συγκροτήματος Pussy Riot που καταδικάστηκαν σε δύο χρόνια φυλάκισης για τον πανκ ύμνο κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν.

 

Πρόκειται για τα στρατόπεδα Περμ και Μορντόβια τα οποία χρησιμοποιούνταν ως φυλακές επί Σοβιετικής Ένωσης. 

 

Τη μεταφορά των δύο μελών του συγκροτήματος από τη Μόσχα στα στρατόπεδα έκαναν γνωστή οι δικηγόροι τους αλλά και υποστηρικτές τους. «Συγγενείς ήλθαν για να τούς φέρουν προμήθειες και έμαθαν ότι η Ναντέζντα Τολοκονικόβα εστάλη στην περιοχή της Μορντόβια και ότι η Μαρία Αλεχίνα εστάλη στην περιοχή του Περμ στα Ουράλια» είπε η δικηγόρος των δύο γυναικών, Βιολέτα Βόλκοβα.

 

Στο Twitter η ομάδα των Pussy Riot έγραψε: «Το Σαββατοκύριακο η Νάντια εστάλη με ειδική πτήση στη Μοντόβια, ενώ η Μάσα εστάλη στην περιοχή Περμ. Αυτά είναι τα πιο σκληρά στρατόπεδα που θα μπορούσαν να έχουν επιλεχθεί».

 

Οι δικηγόροι των δυο γυναικών είχαν προσπαθήσει να πείσουν τις αρχές ότι έπρεπε να τους επιτραπεί να μείνουν στη Μόσχα για να είναι κοντά στα μικρά παιδιά τους. Είχαν επίσης εκφράσει την ανησυχία τους για την υγεία και την ασφάλεια τους σε απομακρυσμένες ποινικές φυλακές.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr