Συναγερμός έχει σημάνει στη Φλόριντα ένας άντρας άνοιξε πυρ στο σχολικό συγκρότημα Marjory Stoneman Douglas High School στην πόλη Πάρκλαντ.

 

Σύμφωνα το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μπρόουαρν στη Φλόριντα, τον τοπικό αρχηγό της πυροσβεστικής και τοπικά μέσα ενημέρωσης, αρκετοί τραυματίστηκαν από επίθεση ενόπλου στο λύκειο, ενώ ο διευθυντής του σχολείου, Robert Runcie, δήλωσε πως υπάρχουν «πολλοί νεκροί» από την επίθεση του ενόπλου, χωρίς να προσδιορίσει τον αριθμό. 

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δράστης είναι μάλλον πρώην μαθητής του σχολείου.

 


Πλάνα από ελικόπτερο έδειξαν επτά αστυνομικούς να περνούν χειροπέδες σε έναν λευκό άντρα και μετά να τον βάζουν μέσα σε περιπολικό. Ξένα μέση ενημέρωσης μετέδωσαν πως ο δράστης συνελήφθη, είδηση που επιβεβαίωσε και το Γραφείο του Σεφίφη κομητείας Μπρόουαρν.

 

 


Η αστυνομία συνεχίζει να έχει αποκλείσει σε μεγάλη ακτίνα την περιοχή και απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην πλησιάσουν.

 

 

Εικόνες που μετέδωσαν τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί έδειξαν δεκάδες μαθητές να βγαίνουν τρέχοντας από το σχολείο, κάποιοι με ψηλά τα χέρια.

 

Μαρτυρίες κάνουν λόγο για μαθητές που είχαν κρυφτεί μέσα στους φοριαμούς για να γλιτώσουν. Κάποιο δημοσίευσαν φωτογραφίες από το εσωτερικό του σχολείο την στιγμή της επίθεσης.

 


 


Ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και περιπολικά της αστυνομίας βρίσκονται στο σημείο.

 

 

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη αυτής της τρομερής κατάστασης στην κομητεία Μπρόουαρν στη Φλόριντα με αναφορές για πυροβολισμούς σε σχολείο», ανέφερε με tweet του ο Μάρκο Ρούμπιο, γερουσιαστής της Πολιτείας.

  

 

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. «Οι προσευχές μου και τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των θυμάτων στην τρομερή ένοπλη επίθεση στη Φλόριντα. Κανένα παιδί, δάσκαλος, ή οποιοσδήποτε άλλος δεν θα πρέπει ποτέ να νιώθει ανασφαλής σε ένα αμερικανικό σχολείο», δήλωσε με ανάρτηση στο Twitter.