Ρεκόρ για τη Βαλτιμόρη: 11 μέρες χωρίς δολοφονία - Το σερί όμως «έσπασε» σήμερα

Ρεκόρ για τη Βαλτιμόρη: 11 μέρες χωρίς δολοφονία - Το σερί όμως «έσπασε» σήμερα Facebook Twitter
EPA
0

Έπειτα από 11 ημέρες χωρίς καμία ανθρωποκτονία, το μεγαλύτερο διάστημα εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια, τελικάς ένας άνθρωπος δολοφονήθηκε χθες στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ.

'Άγνωστος πυροβόλησε έναν 22χρονο και διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Βαλτιμόρης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο φόνος του άνδρα αυτού σηματοδότησε το τέλος μιας περιόδου χωρίς ανθρωποκτονίες για την πόλη αυτή των ΗΠΑ.

Η πόλη αυτή των ΗΠΑ έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανθρωποκτονιών στη χώρα, με 26 να έχουν καταγραφεί μόνο τον Ιανουάριο. Από το 2002 η Βαλτιμόρη έχει καταφέρει να πετύχει τρεις μόνο φορές να συμπληρώσει 10 ημέρες χωρίς καμία ανθρωποκτονία, δήλωσε η Σάκια Φένοϊ εκπρόσωπος της αστυνομίας στο BBC, με τελευταία φορά τον Μάρτιο του 2014.

Η πρωτοβουλία «Εκεχειρία στη Βαλτιμόρη» ξεκίνησε από την Έρικα Μπρίτζφορντ σε μια προσπάθεια να φέρει την ειρήνη στους δρόμους της πόλης. Η Βαλτιμόρη έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανθρωποκτονιών ανάλογα με τον πληθυσμό της στις ΗΠΑ. Πέρυσι η πόλη κατέγραψε 55,8 φόνους ανά 100.000 κατοίκους, ενώ το 2016 το ποσοστό ήταν 51,4 φόνοι. Αντίστοιχα η Νέα Υόρκη καταγράφει 3,9 φόνους ανά 100.000 κατοίκους και το Σικάγο 28,07.

Το 2015, μια από τις χειρότερες χρονιές, 242 ανθρωποκτονίες στη Βαλτιμόρη δεν κατάφεραν να εξιχνιαστούν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ