«Αεροπορική εταιρεία με ανάγκασε να ρίξω το χαμστεράκι μου στην τουαλέτα»

«Αεροπορική εταιρεία με ανάγκασε να ρίξω το χαμστεράκι μου στην τουαλέτα» Facebook Twitter
4

Τον περασμένο Νοέμβριο, η 21χρονη Μπέλεν Αλεκόσα, τηλεφώνησε δύο φορές στις αερογραμμές Spirit Airlines, για να επιβεβαιώσει ότι η εταιρεία θα της επέτρεπε να πάρει στην καμπίνα των επιβατών και το χαμστεράκι της, την Πιμπλς.

Η Αλντεκόσα έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα και ο γιατρός που την παρακολουθούσε είχε υπογράψει σχετική γνωμάτευση, με την οποία αναγνώριζε στη φοιτήτρια την ανάγκη για «ζωάκι ψυχολογικής υποστήριξης» στο αεροπλάνο.

Οι περισσότερες αερογραμμές επιτρέπουν στους επιβάτες που πάσχουν από άγχος, στρες ή άλλες διαταραχές να παίρνουν μαζί τους το κατοικίδιό τους.

«Κανένα πρόβλημα», απάντησαν οι υπάλληλοι στη φοιτήτρια - και τις δύο φορές που επικοινώνησε μαζί τους - οπότε εκείνη έκλεισε κανονικά εισιτήριο για να επιστρέψει από το κολέγιο στο σπίτι της, στην Φλόριντα.

Όταν όμως η φοιτήτρια έφτασε στο αεροδρόμιο της Βαλτιμόρης, οι υπάλληλοι της εταιρείας δεν επέτρεψαν στην Μπέλεν να πάρει μαζί της τον μικρό της φίλο.

Οι συμφοιτητές της Αλντεκόσα ήταν ώρες μακριά από το αεροδρόμιο και δεν θα προλάβαιναν να έρθουν να πάρουν το χαμστεράκι για να το φροντίσουν στον κοιτώνα, πριν απογειωθεί το αεροπλάνο.

Όταν μοιράστηκε το πρόβλημά της με εκπρόσωπο της εταιρείας, εκείνος, όπως υποστηρίζει η ίδια, την προέτρεψε να ρίξει το χάμστερ σε μία λεκάνη και να τραβήξει το καζανάκι.

Οι Spirit Airlines μπορεί να αρνούνται τώρα το περιστατικό αλλά η φοιτήτρια πανικοβλήθηκε και, υποχρεωμένη να επιστρέψει άμεσα στην οικογένειά της για λόγους υγείας, έκανε το αδιανόητο.

Αφού απέτυχε να νοικιάσει αυτοκίνητο και, με λίγα λεπτά στη διάθεσή της πριν απογειωθεί το αεροπλάνο της, ακολούθησε, όπως λέει, την βάναυση «συμβουλή» του εκπροσώπου και έριξε το χαμστεράκι της στη λεκάνη, τραβώντας το καζανάκι.

«Η Πιμπλς ήταν τρομαγμένη. Εγώ ήμουν τρομαγμένη. Ήταν φρικτό να προσπαθώ να την σπρώξω στην τουαλέτα», λέει η Αλντεκόσα. Όταν τελείωσε, άρχισα να κλαίω», δηλώνει η 21χρονη από το Μαϊάμι.

Η φοιτήτρια σκέφτεται τώρα να υποβάλει μήνυση στις αερογραμμές επειδή ο χειρισμός τους στο ζήτημα την οδήγησε στο να πάρει, υπό πίεση, μία αγχωμένη απόφαση.

Η Αλτεκόσα μοιράστηκε την ιστορία της με την εφημερίδα Miami Herald, μερικές εβδομάδες μετά από μία αντίστοιχη ιστορία άρνησης των αερογραμμών, όπου βέβαια το ζωάκι ψυχολογικής υποστήριξης ήταν σε αυτή την περίπτωση ένα... μεγαλοπρεπές παγόνι.

«Η ιστορία της Μπέλεν διαφέρει σημαντικά καθώς το παγόνι αποτελούσε απειλή για τους άλλους επιβάτες ενώ το χαμστεράκι ήταν εντελώς ακίνδυνο και μπορούσε να μείνει για όλη την πτήση στην παλάμη του χεριού της», λέει ο δικηγόρος της φοιτήτριας, Άνταμ Γκουντμαν.

Μετά την έκταση που πήρε το ζήτημα, οι αερογραμμές παραδέχτηκαν πως υπάλληλοι της, «διαβεβαιώσαν από λάθος» την Αλντεκόσα, ότι μπορούσε να πάρει το κατοικίδιο της στο αεροπλάνο.

Όμως «σε καμία περίπτωση δεν προτάθηκε από εκπρόσωπό μας στη συγκεκριμένη πελάτισσα (ή οποιαδήποτε άλλη) να βλάψει κάποιο ζωάκι», υποστηρίζει η εταιρεία. 

Η Αλντεκόσα είπε πως μετά το περιστατικό, οι αερογραμμές της προσέφεραν δωρεάν εισιτήριο για μία λίστα από πόλεις των ΗΠΑ αλλά η ίδια το απέρριψε, όπως ίσως θα έπρεπε να έχει κάνει και όταν της πρότειναν (ή και όχι) να πετάξει στην λεκάνη το χαμστεράκι.

Διεθνή
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Μήπως απλώς της απαγόρευσαν να το πάρει μαζί της και εκείνη βρέθηκε σε αδιέξοδο; Μου φαίνεται ακραίο να της είπε κάποιος να πετάξει το ζωάκι στην τουαλέττα- διατηρώ τις επιφυλάξεις μου. Όπως και να έχει, απορώ πώς το έκανε.
Δεν ξέρω τι έγινε εκεί.Ξέρω όμως ότι εδώ όταν ένας τσαντισμένος υπάλληλος σου πει "βρε δε μας χeζεις;" δεν αναμένει να κατεβάσεις τα πανταλόνια σου και να αφοδεύσεις επ' αυτού.
Το θεωρω αδιανοητο. Εχω πεταξει με πετ σε εγχωριο επιπεδο βεβαια,δεν ξερω παραεξω τι γινεται, αλλα το θεωρω τραβηγμενο ειδικα αν το χαμστερ ηταν σε κλουβι. Αποκλειεται νομιζω να επαιξε κατι τετοιο και αν επαιξε τι να πω ??Να κλεισουν την εταιρεια.. Αλλα μαλλον κατι αλλο γινεται.. Χμμμ