Καλύτερη χώρα του κόσμου για το 2018 αναδείχθηκε ξανά η Ελβετία σε μεγάλη έρευνα που διενεργήθηκε από τον ιστότοπο «Us News & World Report», την εταιρία στρατηγικής και marketing Y&R και τη σχολή διοίκησης επιχειρήσεων Wharton του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια στις ΗΠΑ.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας που τιτλοφορείται «2018 Best Countries» βασίστηκαν σε μία δημοσκόπηση με τη συμμετοχή 21.000 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων μελών της «καλά πληροφορημένης ελίτ», κορυφαίων επιχειρηματιών αλλά και απλών πολιτών.

 

Η έκθεση επιλέγει 80 χώρες και τις τοποθετεί σε σειρά κατάταξης με βάση ορισμένα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την «επιτυχία ενός σύγχρονου κράτους» όπως π.χ. ο ανοιχτός χαρακτήρας της οικονομίας του, η ποιότητα της ζωής και η επιρροή στο εξωτερικό.

 

Η Ελβετία βρέθηκε στην κορυφή της λίστας για 2η συνεχόμενη χρονιά χάρη στους χαμηλούς δείκτες ανεργίας, το ειδικευμένο εργατικό δυναμικό και τη σταθερή αλλά και ευημερούσα οικονομία.

 

Η χώρα που φιλοξενεί αυτές τις μέρες το οικονομικό φόρουμ στο Νταβός βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων σε τομείς όπως η ίδρυση νέων επιχειρήσεων, η καινοτομία και η ποιότητα της ζωής.

 

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν έξι ακόμη χώρες από την Ευρώπη, ενώ στη συνολική κατάταξη η Ελλάδα βρίσκεται στην 28η θέση.

 

Ολόκληρη η 1η δεκάδα:

 

1) Ελβετία

2) Καναδάς

3) Γερμανία

4) Ηνωμένο Βασίλειο

5) Ιαπωνία

6) Σουηδία

7) Αυστραλία

8) ΗΠΑ

9) Γαλλία

10) Ολλανδία

 

Με πληροφορίες από euronews.com