Αυτή είναι η καλύτερη χώρα του κόσμου για το 2018 - Η θέση της Ελλάδας στη συνολική κατάταξη

Αυτή είναι η καλύτερη χώρα του κόσμου για το 2018 - Η θέση της Ελλάδας στη συνολική κατάταξη Facebook Twitter
1

Καλύτερη χώρα του κόσμου για το 2018 αναδείχθηκε ξανά η Ελβετία σε μεγάλη έρευνα που διενεργήθηκε από τον ιστότοπο «Us News & World Report», την εταιρία στρατηγικής και marketing Y&R και τη σχολή διοίκησης επιχειρήσεων Wharton του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια στις ΗΠΑ.

Τα αποτελέσματα της έρευνας που τιτλοφορείται «2018 Best Countries» βασίστηκαν σε μία δημοσκόπηση με τη συμμετοχή 21.000 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων μελών της «καλά πληροφορημένης ελίτ», κορυφαίων επιχειρηματιών αλλά και απλών πολιτών.

Η έκθεση επιλέγει 80 χώρες και τις τοποθετεί σε σειρά κατάταξης με βάση ορισμένα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την «επιτυχία ενός σύγχρονου κράτους» όπως π.χ. ο ανοιχτός χαρακτήρας της οικονομίας του, η ποιότητα της ζωής και η επιρροή στο εξωτερικό.

Η Ελβετία βρέθηκε στην κορυφή της λίστας για 2η συνεχόμενη χρονιά χάρη στους χαμηλούς δείκτες ανεργίας, το ειδικευμένο εργατικό δυναμικό και τη σταθερή αλλά και ευημερούσα οικονομία.

Η χώρα που φιλοξενεί αυτές τις μέρες το οικονομικό φόρουμ στο Νταβός βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων σε τομείς όπως η ίδρυση νέων επιχειρήσεων, η καινοτομία και η ποιότητα της ζωής.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν έξι ακόμη χώρες από την Ευρώπη, ενώ στη συνολική κατάταξη η Ελλάδα βρίσκεται στην 28η θέση.

Ολόκληρη η 1η δεκάδα:

1) Ελβετία

2) Καναδάς

3) Γερμανία

4) Ηνωμένο Βασίλειο

5) Ιαπωνία

6) Σουηδία

7) Αυστραλία

8) ΗΠΑ

9) Γαλλία

10) Ολλανδία

Με πληροφορίες από euronews.com

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια