Ο θρήνος των πόνι - Η συγκινητική φωτογραφία δείχνει την αγέλη να φυλά τη νεκρή σύντροφό της

Ο θρήνος των πόνι - Η συγκινητική φωτογραφία δείχνει την αγέλη να φυλά τη νεκρή σύντροφό της Facebook Twitter
0

Μεγάλη συγκίνηση έχει προκαλέσει η φωτογραφία που δείχνει μια αγέλη από άλογα πόνι να στέκονται δίπλα σε ένα μέλος της που σκοτώθηκε από έναν αυτοκινητιστή.

Η Sarah Simmons μοιράστηκε την εικόνα στα social media σε μια προσπάθεια να παροτρύνει τους οδηγούς να επιβραδύνουν στο New Forest, ένα μέρος όπου επιτρέπεται στα πόνι να περιφέρονται ελεύθερα.

«Ράγισε η καρδιά μου σήμερα το πρωί βλέποντας ένα άλλο πόνι σκοτωμένο στον δρόμο. Ακόμα περισσότερο καθώς οι φίλοι της την κοιτούσαν», έγραψε η Simmons.

Η ιδιοκτήτρια του ζώου, Cathy Stride, δήλωσε στην εφημερίδα «The Independent» ότι δεν μπόρεσαν να μετακινήσουν το νεκρό ζώο μέχρι την επόμενη ημέρα λόγω έλλειψης φωτός, αφού πέθανε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα.

Είπε ότι τα άλλα ζώα, ανάμεσα στα οποία ήταν η μητέρα και η αδελφή του νεκρού πόνι,περίμεναν εκεί όλη τη νύχτα δείχνοντας σίγουρα σημάδια δυσφορίας.

«Αυτή η φωτογραφία δείχνει αυτά τα πόνι να θρηνούν για τη σύντροφό τους», δήλωσε η Stride υποστηρίζοντας πως τα ζώα έχουν συναισθήματα.

Η Barbara King, καθηγήτρια ανθρωπολογίας στο College of William & Mary στη Βιρτζίνια και συγγραφέας του How Animals Grieve, δήλωσε πως η Stride ότι είχε δίκιο να υποπτεύεται ότι τα πόνι της ήταν σε άσχημη κατάσταση.

«Είναι απολύτως σωστό να πούμε ότι τα μέλη της αγέλης μπορεί να θρηνούν όταν ένα άλογο πεθαίνει», είπε.

«Τα άλογα αισθάνονται χαρά και θλίψη και σκέφτονται για τη ζωή τους», αναφέρει η επιστήμονας.

Το εννέα ετών πόνι, το οποίο πέθανε από εσωτερικά τραύματα και σπάσιμο του ποδιού, ήταν το τρίτο που πέθανε στην άσφαλτο μέσα σε σύντομο διάστημα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ