Προφυλακιστέοι κρίθηκαν σήμερα από τις δικαστικές αρχές του Παρισιού οι τρεις συλληφθέντες για την ένοπλη ληστεία κοσμημάτων αξίας 4 εκατομμυρίων ευρώ από το ξενοδοχείο Ritz, το απόγευμα της Τετάρτης.

 

Δύο ακόμα φερόμενοι ως συνεργοί των συλληφθέντων, στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ληστεία υπό την απειλή όπλου από οργανωμένη συμμορία, εξακολουθούν να καταζητούνται από την αστυνομία.

 

Την Τετάρττη, 5 άνδρες οπλισμένοι με τσεκούρια και με καλυμμένα τα πρόσωπα τους εισέβαλαν στο γνωστό ξενοδοχείο και άρπαξαν τα αρκετά κοσμήματα από μία έκθεση κοσμηματοπωλών που φιλοξενείτο στους χώρους του Ritz.

 

Οι τρεις συλληφθέντες παγιδεύθηκαν μέσα στο κτίριο του ξενοδοχείου ενώ επιχειρούσαν να διαφύγουν με τα κοσμήματα.

 

Πολλά από τα διάσημα κοσμηματοπωλεία της πλατείας Βεντόμ γίνονται συχνά στόχος ληστών, αναγκάζοντας τις αρχές να ενισχύσουν την ασφάλεια στην περιοχή.

 

Μόνο μέσα στο 2014, είχαν καταγραφεί πέντε ένοπλες ληστείες μέσα σε διάστημα επτά μηνών, με εκτιμώμενη λεία 420.00 έως 2 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Χαρακτηριστική είναι και η ληστεία του κοσμηματοπωλείου Chopard, τον Μάρτιο του 2016, όπου τρεις ληστές εισέβαλαν στο κοσμηματοπωλείο με μία χειροβομβίδα και ένα όπλο, αρπάζοντας κοσμήματα συνολικής αξίας 6 εκατομμυρίων ευρώ.