Σήμερα το βράδυ, ένας άγνωστος έως σήμερα αστεροειδής, που έχει μέγεθος όσο μια μικρή πολυκατοικία, θα περάσει σχεδόν ξυστά από τον πλανήτη μας, σε απόσταση μόλις 95.000 χιλιομέτρων, που αντιστοιχεί περίπου στο ένα τέταρτο της απόστασης Γης-Σελήνης. Η NASA διαβεβαίωσε ότι δεν συντρέχει κάποιος κίνδυνος πρόσκρουσης με τον πλανήτη μας.

Σημειώνεται ότι ο απειλητικός βράχος με την ονομασία «2012 TC4», έχει μήκος περίπου 17 μέτρων και εντοπίστηκε μόλις στις 4 Οκτωβρίου.


Όπως αναφέρει το Space.com, πρόκειται για το δεύτερο αστεροειδή αυτή την εβδομάδα, που θα περάσει ανάμεσα στη Γη και τη Σελήνη. Την περασμένη Κυριακή, στις 7 Οκτωβρίου, ένας ακόμη μεγαλύτερος αστεροειδής, ο «2012 TV», μήκους 32 μέτρων, πέρασε σε απόσταση 255.000 χιλιομέτρων, δηλαδή περίπου 0,7 φορές η απόσταση Γης - Σελήνης (το φεγγάρι απέχει κατά μέσο όρο 383.000 χλμ.).

Σημειώνεται ότι η ΝΑSA προσπαθεί συνεχώς να εντοπίσει πιθανές απειλές για τη Γη, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις η ανίχνευση τους μπορεί να γίνει πραγματικά στο παρά πέντε. Εάν το ουράνιο σώμα είναι μεγάλων διαστάσεων τότε ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr