H πιο ζεστή μέρα των τελευταίων 80 ετών στο Σίδνεϊ - Πάνω από 47C

H πιο ζεστή μέρα των τελευταίων 80 ετών στο Σίδνεϊ - Πάνω από 47C Facebook Twitter
0

Το Σίδνεϊ πέρασε την πιο ζεστή μέρα του εδώ και σχεδόν 80 χρόνια με τον υδράργυρο στο Penrith να φτάνει τους 47.3 βαθμούς C.

Σε μεγάλο μέρος του Σίδνεϊ περίπου στις 3μ.μ. την Κυριακή η θερμοκρασία έφτασε στο αποκορύφωμά της.

Στο Ρίτσμοντ το θερμόμετρο έδειξε 46.3 βαθμούς λίγο μετά τις 2.30μ.μ. ενώ η θερμοκρασία στο Bankstown ξεπέρασε τους 45 βαθμούς.

Προειδοποίηση υψηλού κινδύνου για πυρκαγιά εκδόθηκε για την μεγαλύτερη περιοχή του Σίδνεϊ την Κυριακή, όπως και για μεγάλο μέρος της υπόλοιπης χώρας.

Η Αγροτική Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Νότιας Ουαλίας προειδοποίησε τους κατοίκους να προετοιμάσουν τα σχέδια πυροπροστασίας. Αν οι άνθρωποι σκοπεύουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, πρέπει να φύγουν νωρίς, δήλωσε.

Το υπουργείο υγείας προειδοποίησε τους ανθρώπους να πίνουν άφθονο νερό και να περιορίσουν το χρόνο τους σε εξωτερικούς χώρους λόγω της αύξησης της ρύπανσης του όζοντος.

Το Σίδνεϊ προβλέπεται πως θα έχει την Κυριακή να αντιμετωπίσει και εξαιρετικά βεβαρημένη ατμόσφαιρα, κάτι που μπορεί να επηρεάσει ιδιαίτερα τους ανθρώπους με άσθμα και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

Την ίδια ώρα οι αρχές υπενθύμισαν σε όλους ότι ήταν αδίκημα να αφήνουν παιδιά ή κατοικίδια ζώα σε οχήματα. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM